politica

„Romania normala”. Politrucul OUG 13 a reprezentat Romania la o importanta reuniune cu sefi de state din Europa

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reprezentat Romania la Summitul sefilor de stat si de guvern din cadrul Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP), desfasurat vineri la Salonic. Grindeanu este cel care a parafat infama OUG 13, care a scos in strada sute de mii de romani si era sa arunce Romania afara din UE.

„Am subliniat importanta cooperarii in cadrul SEECP intr-o arie extinsa de domenii si am pledat pentru sustinerea proiectelor de infrastructura energetica, asigurarea aprovizionarii cu alimente in contextul crizei internationale actuale, dezvoltarea durabila si stimularea mediului de afaceri in regiunea Europei de Sud-Est. Am atras atentia ca situatia de securitate din regiunea Marii Negre reconfirma importanta centrala a cooperarii regionale in formate consacrate, precum SEECP, in identificarea unor politici care sa promoveze securitatea si stabilitatea Europei de Sud-Est.
Este evidenta importanta intaririi coordonarii regionale pentru combaterea efectelor schimbarilor climatice si pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila in domeniul mediului”, a scris Grindeanu pe Facebook.

El a reafirmat in cadrul reuniunii „sustinerea constanta si ferma a Romaniei pentru perspectivele europene si euro-atlantice ale statelor din regiune”, mentionand sprijinul ferm al pentru continuarea procesului de extindere a UE cu statele din Balcanii de Vest, „proces esential pentru stabilitatea si securitatea Europei”.

„Importanta deschiderii, cat mai curand posibil, a negocierilor de aderare cu Republica Macedonia de Nord si Albania a reprezentat un alt subiect pe care l-am abordat in cadrul Reuniunii. Am evidentiat, totodata, sprijinul ferm al Romaniei pentru obiectivele legitime ale Republicii Moldova, Ucrainei si Georgiei de aderare la Uniunea Europeana. Impreuna cu ceilalti participanti am condamnat, din nou, agresiunea militara a Federatiei Ruse impotriva Ucrainei, dar si preocuparea fata de actiunile Moscovei care pericliteaza reformele, submineaza institutiile democratice si obstructioneaza parcursului european al partenerilor din regiunea Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est”, a subliniat ministrul Transporturilor.

Potrivit sursei citate, un accent important a fost pus pe prezentarea masurilor adoptate la nivel national si european pentru gestionarea situatiei refugiatilor din Ucraina, precum si pe importanta acordarii de asistenta Ucrainei si Republicii Moldova, inclusiv din perspectiva asigurarii securitatii energetice a celor doua state.

La finalul Summit-ului a fost adoptata Declaratia Comuna a Sefilor de State si de Guverne din SEECP si Raportul anual al Secretarului General al Consiliului Cooperarii Regionale, a mai scris Grindeanu pe reteaua de socializare.

Ministrul roman al Transporturilor a avut cu acest prilej discutii bilaterale cu Natalia Gavrilita, prim-ministrul Republicii Moldova, si cu Nikola Selakovic, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Serbia, precizeaza Agerpres.

La Reuniune au mai participat presedintele Consiliului European, Charles Michel, si secretarul general al Consiliului Cooperarii Regionale, Majlinda Bregu.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

3 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

8 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

8 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

8 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

8 ore ago