Romania, pozitie dura in cazul Aleksei Navalnii. Aurescu: „Condamn cu fermitate otravirea liderului opozitiei ruse”

politica

Ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, afirma ca otravirea opozantului rus Aleksei Navalnii este „complet inacceptabila” si condamna acest fapt, vorbind de nevoia unei anchete minutioase si impartiale in acest caz.

„Condamn cu fermitate otravirea liderului opozitiei ruse, Navalnii, cu neurotoxina de tipul Noviciok, dupa cum arata informatiile transmise azi de guvernul german. Acest fapt complet inacceptabil trebuie sa fie obiectul unei anchete minutioase si impartiale, iar cei vinovati trebuie sa raspunda in fata Justitiei”, a scris, miercuri, pe contul sau de Twitter, seful diplomatiei romane.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat miercuri otravirea „socanta” a opozantului rus Aleksei Navalnii cu un agent neurotoxic de tipul Noviciok si a cerut Rusiei o ancheta transparenta, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Guvernul german a anuntat ca Aleksei Navalnii a fost victima unui atac cu un agent neurotoxic de tip Noviciok. Este socant si condamn acest lucru fara apel”, a precizat Stoltenberg intr-un comunicat.

Analizele efectuate de un laborator al armatei germane au descoperit „probe fara echivoc” ca opozantul rus a fost victima unei otraviri „cu un agent neurotoxic de tip Noviciok”, potrivit guvernului german.

Noviciokul, puternic agent neurotoxic de conceptie sovietica, a fost utilizat impotriva fostului agent dublu Serghei Skripal in 2018 pe teritoriul britanic. Afacerea a provocat o criza diplomatica intre Londra si Moscova.

Mai mult despre: ,

Comentarii: