„Romania va deveni un rai al crimei transfrontaliere”. Un ambasador occidental dezvaluie de ce UE este atat de ingrijorata de amendamentele PSD-ALDE

politica

Presedintele USR, Dan Barna, a dezvaluit, miercuri, o convorbire pe care a avut-o cu ambasadorul unui important stat al UE, care i-a transmis ca Uniunea este foarte ingrijorata ca Romania se va transforma intr-un „rai al crimei transfrontaliere”.

„Aceste modificari par sa ne transforme intr-un rai al infractorilor. Chiar vorbeam astazi cu un ambasadpr al unui stat important din Uniunea Europeana care mi-a spus ca perceptia si ingrijorarea le nivel european este nu numai pentru justitia din Romania,  ci sentimentul ca crima transfrontaliera, care de asemenea va beneficia de aceasta slabire a instrumentelor juridice, va transforma Romania intr-un rai ale infractionalitatii. Pentru Uniunea Eurpeana si pentru tarile europene este un risc pe care astazi l-am aflat si preocupa pe multa lume in mod firesc”, a declarat, miercuri, Dan Barna.

Comisia Iordache a inceput, miercuri, dezbaterile privind amendamentele la codurile penale. Propunerile facute publice de PSD si ALDE au scos in strada sute de magistrati, judecatori si procurori, in primele zile ale acestei saptamani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: