Romania va trimite in 2016 MAI MULTI militari in teatrele de operatiuni ale NATO

news

Anul viitor, fortele armate ale Romaniei vor continua participarea la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman sub conducerea NATO, UE, OSCE si ONU, realizand doua misiuni esentiale: apararea Romaniei si a aliatilor sai si promovarea stabilitatii regionale si globale, informeaza Administratia Prezidentiala dupa sedinta CSAT de joi.

Efortul principal va fi reprezentat de participarea cu forte si mijloace la misiunea NATO din Afganistan – Resolute Support Mission (RSM), concomitent cu mentinerea participarii la operatiile NATO KFOR si UE ALTHEA din teatrul de operatii din Balcani.

Fortele puse la dispozitie, in anul 2016, de catre Ministerul Apararii Nationale, pentru a indeplini misiuni in afara teritoriului national, numara 1181 militari, cu 158 de militari mai mult decat anul acesta. Dintre acestia, 943 de militari pot fi desfasurati in teatrele de operatii, precum si in cadrul misiunilor individuale de observare si monitorizare, iar alti 238 de militari se vor afla in tara, cu posibilitatea de a fi dislocati la ordin.

La randul sau, Ministerul Afacerilor Interne va pune la dispozitie pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO si ONU, in anul 2016, un numar de 1530 de jandarmi si politisti, din care 1054 vor participa la misiuni si 476 vor putea fi dislocati la ordin. Comparativ cu anul 2015, numarul acestora este mai mic cu 91 de jandarmi si politisti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: