news

Romania va trimite medici in SUA pentru a ajuta la eforturile impotriva pandemiei. Discutie la nivel inalt

Romania s-a oferit sa trimita in Statele Unite ale Americii o echipa de 15 medici militari si specialisti CBRN (chimic, bacteriologic, radiologic si nuclear) care sa ajute la eforturile impotriva pandemiei de coronavirus. Misiunea care ar urma sa dureze circa doua saptamani a fost pe agenda discutiei telefonice dintre Ministrul Apararii Nicolae CIuca si secretarul american al Apararii, Mark Esper.

Ministrul Apararii Nationale, Nicolae-Ionel Ciuca, a avut marti, 12 mai, o convorbire telefonica cu secretarul american al apararii, Mark T. Esper, anunta MApN.

Sub umbrela Parteneriatului Strategic dintre cele doua tari, au fost analizate optiunile privind evaluarea relatiilor militare romano-americane din ultimii zece ani, precum si directiile de consolidare a acestora, prin constituirea unui grup de lucru la nivel de experti prin care sa fie fundamentate domeniile-cheie de colaborare pentru urmatoarea decada.

Au fost analizate perspectivele de consolidare a prezentei fortelor SUA pe teritoriul Romaniei si oportunitatile oferite de proiectele demarate de tara noastra pentru modernizarea infrastructurii si dezvoltarea unor facilitati militare, transmite MApN.

Cei doi inalti demnitari au evaluat situatia de securitate din mediul international si din regiunea Marii Negre, in special in contextul evolutiei pandemiei SARS-CoV-2.

„In acest context, a fost exprimata aprecierea pentru ajutorul reciproc acordat in eforturile de combatere a pandemiei: acoperirea de catre Statele Unite a cheltuielilor pentru executarea unei misiuni cu o aeronava C-17 Globemaster III din dotarea Unitatii Multinationale de Transport Strategic, care a transportat, in luna aprilie, echipamente de protectie medicala de la Seul la Bucuresti, respectiv oferta Romaniei de a deplasa in Statele Unite o echipa de 15 medici militari si specialisti CBRN, misiune care urmeaza a fi executata in curand, dupa finalizarea preparativelor necesare, pentru o perioada de 14 zile”, anunta MApN.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

8 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

8 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

8 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

8 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

8 ore ago