„Romanii apara justitia de penali”. Mobilizare impotriva „bandei de talhari” care a pus mana pe Romania. Protest de amploare in Piata Victoriei

politica

Fierbere pe retelele de spocializare dupa ce Tudorel Toader si-a anuntat propunerile de modificare a legilor justitiei. Numerosi jurnalisti, lideri de opinie si activisti civici indeamna la proteste de strada. Un prim mitind de amploare are loc chiar astazi, miercuri, de la ora 20.00 in Piata Victoriei.

„Romani! Trebuie sa iesim in strada pentru apararea Justitiei libere si independente. Prin pachetul de masuri propus astazi, ministrul Tudorel Toader intentioneaza subjugarea Justitiei si punerea acesteia sub comanda penalilor, mutiland actualele legi ale Justitiei. Vrem Justitie, nu coruptie!

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat principalele propuneri de modificare a legilor Justitiei:

EXCLUDEREA PRESEDINTELULI ROMANIEI din procedura de numire a sefului DNA, DIICOT si Procurorului General.

In ceea ce priveste raspunderea magistratilor, procurorii si judecatorii vor raspunde material pentru erorile judiciare.

De asemenea, magistratii reclamati pentru posibile fapte penale vor fi urmariti penal de o directie noua din Parchetul General, separata de DNA si DIICOT si astfel SCAPA DE DNA!

SUBORDONAREA POLITICA a Inspectiei Judiciare, care ar urma sa treaca de la CSM la Ministerul Justitiei.

Viitorii sefi ai DNA, DIICOT si Parchetului General vor avea mandate de 4 ani, in loc de 3 ani. Actualii procurori sefi nu vor beneficia de acest proiect.

SCHIMBARE RADICALA in magistratura: NU vor mai exista procurori si judecatori sub 30 de ani.

Tudorel Toader a refuzat sa raspunda intrebarilor presei cu privire la aceste proiecte controversate”, se anunta pe pagina Coruptia ucide.

Jurnalistul Vlad Petreanu isi indeamna si el cititorii sa iasa in strada.

„Tineti minte: singurul obiectiv al bandei de talhari care a pus mana pe putere in Romania este sa mutileze legile Justitiei, mai ales cele anti-coruptie, in asa fel incat sa-si asigure impunitatea pentru infractiunile comise si pentru cele pe care urmeaza sa le comita.

Nu doar teama de puscarie ii anima, ci mai ales hotararea implacabila de a-si pastra accesul la putere si la resursele tarii, pe care sa le spolieze in continuare in propriul beneficiu.

Pentru a-si atinge obiectivul de a mutila Justitia, au nevoie macar de tacerea complice a societatii, daca nu pot obtine colaborarea ei. De aceea, vor mitui populatia pe orice cai, indiferent daca astfel vor scufunda economia.

Nu au in plan sa ramana la guvernare dupa ce-si ating obiectivul. Criza provocata de politicile economice iresponsabile va trebui rezolvata de altii, eventual de un nou guvern “independent”, controlat din Parlament de aceeasi coterie politica ce se-mbogateste prin saracirea tarii de zeci de ani incoace. De aceea se si grabesc asa, pentru ca economia nu va mai putea sustine prea mult populismele propagandistice la care este supusa.

Este datoria fiecarui cetatean onest sa se impotriveasca acestei ocupatii infractionale a Romaniei. E, practic, o obligatie patriotica”, a scris Petreanu pe blogul sau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: