„Romanii au mai multe obligatii decat drepturi”. Anuntul unui lider PSD, partidul lui Dragnea „nu mai permite proteste neautorizate” – Video

politica

Presedintele Comisiei de Aparare din cadrul Senatului, Liviu Tit Braioliu (PSD), a declarat, marti, in timpul unei dezbateri despre violentele din 10 august, ca romanii au mai multe obligatii decat drepturi. El s-adeclarat de acord ca legea privind adunarile publice trebuie schimbata.

„Inteleg ca acest miting a fost neautorizat. Nu putem permite ca intr-o tara libera si democratica, unde oamenii, cetatenii, au si obligatii mai mult decat drepturi, trebuie sa le si respecte. Ori sa te aduni intr-o piata publica si sa nu-ti asumi absolut nimic, sa faci convocari prin internet cu sase luni inainte, cred ca este de cautat in alta parte si competentele altor institutii”, a declarat Liviu Tit Brailoiu.

Vezi video de la minutul 39.00:

Anterior, prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, a cerut modificarea legii privind adunarilor publice, sustinand ca „asa nu se mai poate”.

„Legat de aceste mitinguri, autorizate sau nu, intr-adevar nu trebuie permise mitinguri neautorizate. Stiti bine ca de un an si jumatate sunt fel de fel de manifestatii in Piata Victoriei care sunt numai anuntate, nu autorizate. Nu pe mine trebuie sa ma intrebati cum s-a creat aceasta istorie, cum a fost posibil sa se desfasoare atatea asa zise adunari fara autorizatie.

Va rog sa actualizati legea din 1991, a fost facuta in graba si nu mai corespunde cu cerintele din ziua de azi. O simpla notificare catre primar nu poate sa tina loc de aprobare a unei adunari publice, din foarte multe motive, avand in vedere ce se intampla astazi, cu amenitarile teroriste.

Trebuie sa aiba minime conditii civilizate pentru adunare, toalete publice instalante, ambulante, sa stie pe unde afluieste, pe unde defluieste. Nu mai putem continua cu aceste adunari anuntate prin fax-uri, prin mail-uri si considerate ca sunt legale. Solicit sa modificam de urgenta legea adunarilor publice”, a declarat Cliseru.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: