Romanii continua sa revina in numar mare in tara. Cati au trecut frontiera in ultimele 24 de ore

news

Prin punctele de frontiera au trecut, in ultimele 24 de ore, aproximativ 18.300 de persoane, cetateni romani si straini, si peste 13.700 de mijloace de transport, informeaza marti IGPF, intr-un comunicat de presa.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 9.200 de persoane cu 6.800 mijloace de transport, iar pe cel de iesire 9.100 de persoane cu 6.900 mijloace de transport.

Cu o zi in urma, conform IGPF, prin punctele de frontiera trecusera, in 24 de ore, aproximativ 20.200 de persoane, cetateni romani si straini, si peste 11.500 de mijloace de transport. Pe sensul de intrare erau aproximativ 12.300 de persoane cu 7.900 mijloace de transport, iar pe cel de iesire 6.300 de persoane cu 5.200 mijloace de transport.

In aceasta perioada, dispozitivul de supraveghere si control al frontierei de stat este suplimentat, atat in punctele de trecere a frontierei, cat si pe fasia de frontiera.

Zilnic, aproximativ 4.600 de politisti de frontiera sunt la datorie, mare parte dintre ei la controlul documentelor.

Potrivit IGPF, in ultimele 24 de ore, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control aproximativ 10.600 de persoane si 8.000 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare in tara au fost aproximativ 5.800 de persoane cu 3.800 mijloace de transport.

Formalitatile de frontiera necesita un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului ca, pe langa controlul specific la intrarea in tara, persoanele sunt preluate de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica pentru completarea declaratiei pe proprie raspundere si efectuarea controlului epidemiologic. Dupa incheierea formalitatilor si stabilirea masurilor dispuse de personalul medical aflat in punct, masinile sunt preluate de echipaje de politie si jandarmi pentru a fi conduse spre locatiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare, precizeaza comunicatul IGPF.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: