Romanii cred ca in AUR si in PSD sunt cei mai multi agenti de influenta ai Rusiei – sondaj de opinie

politica

Un sondaj de opinie realizat de Avangarde, la comanda G4Media, arata ca 45% dintre romani cred ca Rusia are agenti de influenta in clasa politica din Romania.

Doar 10% dintre romani spun ca nu cred ca Moscova are agenti printre politicienii din Romania.

Dintre cei 45%, 48% cred ca Rusia are agenti infiltrati in toate partidele, dar in ordinea clasamentului pe partide cei mai muti cred ca in AUR sunt cei mai multi agenti rusi (12%), urmat de PSD cu 8%, PNL 6% si USR 2%, se arata in sondajul realizat la comanda G4Media.

AUR nu a avut inca nicio pozitie publica in legatura cu anuntul lui Vladimir Putin de recunoastere a independentei republicilor separatiste din estul Ucrainei.

Partidul Social Democrat a transmis marti un comunicat in care condamna ferm incalcarea flagranta a dreptului international de catre Federatia Rusa prin recunoasterea „ca independente” a autoproclamatelor republici separatiste Donetk si Lugansk.

„Suntem profund ingrijorati de aceasta decizie, care constituie si o incalcare a Acordurilor de la Minsk, precum si o amenintare la adresa pacii, securitatii si stabilitatii, si consideram ca aceasta trebuie sanctionata cu hotarare de catre comunitatea internationala. Sustinem suveranitatea si integritatea teritoriala ale Ucrainei in cadrul frontierelor recunoscute international si indemnam puternic la continuarea eforturilor de solutionare pasnica prin diplomatie a conflictului”, precizeaza PSD, intr-un comunicat transmis marti AGERPRES.

Anterior, intr-o postare pe Facebook, presedintele social-democratilor, Marcel Ciolacu, a scris ca Rusia incalca prin miscarile sale violente toate regulile dreptului international si Romania ramane solidara cu Ucraina.

„Rusia incalca prin miscarile sale violente toate regulile dreptului international. Este o decizie care va determina o si mai puternica intarire a flancului estic si a zonei Marii Negre. O decizie irationala care va crea un front comun al NATO si UE, inclusiv in ceea ce priveste aplicarea unor sanctiuni semnificative”, a sustinut Ciolacu.

Comentarii: