Romanii din diaspora, prezentati ca niste salbatici de Melescanu: „Am poze cu femei din comisie care au vanatai”

politica

Ministrul de Externe Teodor Melescanu a declarat marti ca, in timpul, alegerilor europarlamentare din Diaspora au fost mai multe cazuri de agresiune verbala si fizica, adaugand ca exista mai multe poze cu femei din comisie care au fost bruscate.

„Va dau imediat. Cand doriti puteti veni la minister cititi infograma prin care la Bologna au venit cele 5 autobuze cu 200 de oameni si care s-au pus la coada imediat si dupa aceea au incercat sa creeze probleme ca de ce se sta asa de mult la coada. Au fost multe alte cazuri, mai ales de agresiune verbala, dar din pacate chiar si de agresiuni fizice. Avem si poze cu oameni din comisie care au fost bruscati, cu vanatai. Din pacate, e vorba chiar despre femei”, a declarat Teodor Melescanu, marti, la Parlament, citat de Mediafax.

Potrivit raportului MAE, privind problemele la votul pentru alegerile europarlamentare din Diaspora, au existat „actiuni coordonate de aducere la vot a unui numar mare de cetateni” cu mai multe autocare.

„Un alt factor l-a constituit implicarea unor grupuri de sustinatori ai unor anumite formatiuni politice, desi prevederile legale nu permit activitati electorale in ziua votarii. Mai mult, au existat actiuni coordonate de aducere la vot a unui numar mare de cetateni cu 5-6 autocare sau masini (turism electoral), ceea ce ducea in mod automat la o presiune majora asupra sectiilor de votare sau influentau deciziile alegatorilor. In mare parte, aceste grupuri au ramas in zona sectiilor de votare si dupa ce au votat si au creat incidente, pana la venirea fortelor de ordine, care au asigurat inchiderea sectiei de votare”, precizeaza MAE in document.

Mai mult despre:

Comentarii: