Categories: actualitate

Romanii din diaspora sunt la un pas de a obtine excluderea PSD din grupul socialistilor europeni: „Problema excluderii va fi discutata la prima sedinta a PES”

Dana Hering si Emil Stefan Ghibu, doi romani stabiliti in Suedia care au participat la mitingul diasporei din 10 august, au avut, miercuri, o intrevedere cu Inga Naslund, responsabila Partidului Social Democrat din Suedia pe problemele din estul Europei, la sediul formatiunii. Politicianul suedez a promis ca Partidul Socialistilor Europeni va lua in discutie excluderea PSD din randurile sale.

Inga Naslund a dat asigurari ca problema excluderii va fi discutata in prima reuniune a Partidului Socialistilor Europeni (PES).

„Am discutat despre mitingul din 10 august, despre traiectoria iliberala concretizata in abuzurile puterii de la Bucuresti si am predat o scrisoare adresata liderului partidului, actualul prim ministru Stefan Lovfen, in care prezentam faptele grave petrecute in seara de vineri (10 august – n.red.) si cerem excluderea PSD din familia partidelor socialiste europene.

Scrisoarea a fost semnata de participanti din Stockholm la protestul diasporei, cu care am format zilele trecute asociatia Intresseforeningen for Rumaner i Sverige. Am atasat scrisorii un stick cu filmari si imagini ale represiunii brutale din timpul protestului.

Asa cum ne asteptam, politicienii suedezi sunt la curent cu situatia politica din Romania si am primit asigurari ca problema excluderii va fi discutata in prima sedinta PES, avand in vedere diferentele flagrante intre valorile si ideologia consacrate, declaratiile liderilor socialisti romani si actiunile lor, in fapt.

De asemenea, in luna septembrie va avea loc un seminar al social democratilor suedezi pe aceasta tema, derapajele puterii politice din Romania, care ii ingrijoreaza pe social-democrati si consecintele acestora la nivel european si al Suediei, membru EU, la care suntem invitati sa vorbim despre situatia politica din tara noastra.

Vreau sa le multumesc celor de la Socialdemokraterna pentru disponibilitatea, rapiditatea si timpul oferit, in conditiile in care sunt extrem de ocupati, pe ultima suta de metri, inaintea alegerilor parlamentare din Suedia, care vor avea loc saptamana viitoare”, a scris Dana Hering pe pagina ei de Facebook.

Ea a mai anuntat ca va avea intalniri similare si cu reprezentantii partidelor care sunt membre in ALDE Europa, carora le va cere excluderea formatiunii lui Tariceanu din familia europeana.

„Vom repeta aceeasi actiune si la sediul partidelor Folkpartiet si Centerpartiet, membre in familia europeana a partidelor liberale, pentru a cere, de asemenea, excluderea ALDE in contextul sprijinului neconditionat pe care acestia il ofera PSD, girandu-i actiunile si fortand justitia, in cadrul coalitiei de guvernare”, a mai notat Dana Hering.

Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

„Santaj!”. Citu respinge dur solicitarile PSD, care vrea sa-si ia tainul din miliardele care vin de la UE: „Stim ca PSD a fost oaia neagra in Europa atatia ani de zile”

Premierul Florin Citu a anuntat, sambata, la Focsani ca intentiile PSD privind blocarea ratificarii tratatului…

5 ore ago

Citu anunta ca face ce nu a facut PSD: „Bagam bani in Sanatate, sa ramana. Eticheta acestui Guvern sa ramana constructia de spitale noi”

Premierul Florin Citu a declarat sambata, la Focsani, ca vrea ca emblema Guvernului pe care…

6 ore ago

Lider in sindicatul lui Dumitru Coarna, printre politistii care au torturat 2 tineri. Sindicalistii au cerut in strada mariri de salarii

Unul dintre politistii tortionari de la Sectia 16 este prim-vicepresedinte la nivel national al Sindicatului…

7 ore ago

Florin Citu pune punctul pe i: „Am dat dovada de curaj. Am fost primul care a oprit cresterile salariale fara niciun fel de legatura cu performanta”

Premierul Florin Citu a declarat sambata, la Focsani, ca pentru modificarea legii salarizarii este nevoie…

6 ore ago