„Romanii sunt lasi si tradatori”. Acum, autorul reprezinta Romania in Germania

news

Proaspat numit consul general al Romaniei la Bonn (Germania), deputatul PSD Madalin Voicu spunea in urma cu numai trei ani ca „romanii sunt lasi si tradatori”. Un deputat PNL cere acum ca Voicu sa fie rechemat in tara.

„Romanii au foarte multe calitati, superbe, pe care alte popoare nu le au, dar au doua defecte: sunt lasi si tradatori. Ceea ce tiganii nu sunt”, spunea Madalin Voicu intr-un interviu pentru Ziare.com.

madalin

Acelasi Madalin Voicu a fost numit recent, printr-o decizie a guvernului condus de Victor Ponta („mandru ca sunt roman”, va amintiti?), consul general al Romaniei la Bonn.

Un deputat PNL reactionaza si cere ca Madalin Voicu sa fie rechemat in tara pentru ca a „jignit poporul roman”.

„Cum poate un om care spune ca un popor intreg este las si tradator sa reprezinte acest popor peste hotare? Cum poate un rasist (exista si rasisti printre romi, nu doar printre romani) sa reprezinte tara in Europa civilizata, in care rasismul este stigmatizat?

Madalin Voicu poate fi considerat fara probleme un rasist, atat timp cat atribuie unei intregi etnii calitati precum ‘las’ sau ‘tradator’. La fel ar fi fost oricare cetatean al Romaniei care face asemenea declaratii despre orice grup etnic din Romania sau de altundeva.

Ca PSD l-a pus din nou pe listele parlamentare este problema lor, insa a-l numi consul este deja problema Romaniei. Este atat o problema de civilizatie, pentru ca asemenea declaratii nu sunt acceptabile, dar si o problema de imagine, pentru ca Romania merita mai mult decat cineva care se comporta in public in asemenea mod.

Victor Ponta stia foarte bine despre aceste declaratii, precum stia si ca la Bonn romanii care au votat in alegerile prezidentiale din 2014 i-au dat o lectie usturatoare – scorul lui Klaus Iohannis s-a apropiat de 100%. Acum Ponta ii jigneste pe acesti romani dandu-le exact tipul de politician impotriva caruia au votat.

Jignirea cea mare este insa la adresa tuturor cetatenilor romani. Madalin Voicu ar trebui rechemat de urgenta din postul de consul general la Bonn, iar Victor Ponta ar trebui sa-si ceara scuze pentru aceasta numire”, a afirma deputatul Costel Alexe intr-un comunicat de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: