Romanii sunt mandri de Kovesi, in timp ce Guvernul PSD anunta ca o va da afara si de la Parchetul General

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat luni seara, la Antena 3, ca Laura Codruta Kovesi trebuie sa plece de la Parchetul General inapoi la DIICOT Sibiu, ca urmare a adoptarii ordonantei de urgenta de modificare a legilor justitiei. In acest timp, pe Facebook apar fotografii cu romani care sunt mandri sa o cunoasca pe fosta sefa a DNA.

Iata o fotografie care a fost facuta de o romanca obisnuita, in timp ce Kovesi se afla la un targ din Medias.

Tudorel Toader a anuntat, luni, la Antena 3, ca are de gand sa o dea afara pe Kovesi si de la Parchetul General. „Daca are grad de parchet de tribunal, cu siguranta trebuie sa plece”, a afirmat Toader.

„Procurorii care, la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, isi desfasoara activitatea in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Directiei Nationale Anticoruptie, precum si in cadrul celorlalte parchete, raman in functie in cadrul acestora, numai daca indeplinesc conditiile prevazute de Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Legea nr. 304/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”, prevede articolul VIII al ordonantei de urgenta adoptata luni de Guvern.

Procurorul general, Augustin Lazar, a decis delegarea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror la Serviciul de indrumare si control din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie incepand din, 11 iulie 2018, desi CSM a decis, dupa demiterea sefei DNA, ca aceasta sa isi continuie activitatea la DIICOT Sibiu.

„Spuneti ca e o sfidare. Eu nu va contrazic. Dar domnul Lazar poate spune ca este o valorificare a experientei pe care a dobandit-o in conducerea parchetelor”, a mai precizat Toader.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: