Romanul care a ridicat liderii Marii Britanii in picioare. Coposu, OMAGIAT si aplaudat minute in sir – VIDEO

politica

Astazi se implinesc exact 25 de ani de cand Corneliu Coposu a fost primul lider politic roman intampinat cu aplauze si urale de catre liderii unui important partid occidental. Niciun alt politician roman nu s-a mai bucurat de atunci de un asemenea respect in Occident.

Pe 11 octombrie 1990, Corneliu Coposu a fost invitat de onoare al Partidului Conservator, aflat atunci, ca si acum, la guvernare in Marea Britanie. El a fost omagiat, aplaudat si onorat de insusi prim-ministrul tarii, legendara Margaret Thatcher.

In discursul sau, des intrerupt de aplauzele conservatorilor, Coposu a vorbit despre lupta impotriva comunismului si despre rezistenta pe care o opunea atunci regimului Ion Iliescu.

„Acum luptam din opozitie impotriva neocomunismului si a socialismului. Vrem sa integram biata noastra tara in Europa”, a spus Corneliu Coposu in discursul sau.

Imaginile de mai jos sunt graitoare, niciun alt lider roman nu s-a mai bucurat de atunci de o asa primire. Alaturi de Coposu s-a aflat si Doina Cornea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: