Romanul RAPIT in Burkina Faso, cautat de ARMATELE franceza si americana

news

Armata franceza si cea americana ajuta trupele din Burkina Faso in operatiunile de cautare a ostaticului roman rapit sambata in nordul tarii, in apropierea granitei cu Mali si Niger, a anuntat marti ministrul securitatii interne de la Ouagadougou, citat de AFP.

„Anchetele continua (…) cu partenerii nostri strategici francezi si americani, care dispun de mijloace de supraveghere in profunzime si care ne permit (…) sa continuam cautarile in zona si dincolo de aceasta, dar si sa analizam cu atentie diferitele piste ce pot fi privilegiate”, a declarat Auguste Denise Barry.

Armatele franceza si americana dispun de drone cu baza in Nigerul vecin, active deasupra Sahelului, o vasta zona arida afectata de conflictele armate din nordul Republicii Mali si din Libia.

Ministrul securitatii a tinut sa mentioneze in cursul unei conferinte de presa, ca este in „contact permanent” cu autoritatile din Mali si Niger in cadrul acestor actiuni de cautare.

„Unele persoane sunt de parere ca rapitorii au mers mai intai in Mali si apoi in Niger, dar daca priviti geografic pozitia in momentul rapirii, ei se aflau mult mai aproape de granita cu Nigerul”, a adaugat Auguste Denise Barry.

Cinci barbati inarmati si purtand turbane au rapit sambata „un agent de securitate” roman care lucra la mina de mangan din Tambao, o mica localitate din nordul Burkinei Faso, situata la cateva zeci de kilometri de Niger si de Mali.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: