Rosenergoatom a inceput procesul de tranzitie a centralei de la Zaporojie la procesele rusesti

externe

Rosenergoatom, agentia rusa pentru energie nucleara, a inceput procesul de tranzitie a centralei de la Zaporojie la procesele rusesti, in special „sistemul de stocare a combustibilului uzat al Federatiei Ruse”, potrivit agentiei Tass citata de The Guardian.

Renat Karchaa, consilier al directorului general al Rosenergoatom, , a declarat pentru Tass ca „procesul de trecere la sistemul rusesc a fost deja lansat”.

„Acest lucru implica o serie de puncte, incepand cu documente, regulamente si asa mai departe. Este clar ca va exista o perioada de tranzitie”, a declarant acesta.

Potrivit lui Karchaa, dup ace combustibilul se va termina, Rusia va folosi propriul combustibil nuclear.

Ieri, Rafael Grossi, directorul general al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, a descris situatia de la centrala nucleara ca fiind „profund ingrijoratoare”, dupa ce aceasta a pierdut din nou miercuri, pentru a doua oara in cinci zile, conexiunea electrica externa si depinde exclusiv de generatoarele de urgenta.

Energoatom, operatorul ucrainean al centralei, a acuzat si fortele ruse care o ocupa ca nu a permis accesul la centrala pentru un convoi de vehicule apartinand companiei ucrainene si care transporta motorina.

De la inceperea invaziei ruse in Ucraina, Moscova si Kievul s-au invinovatit reciproc de bombardamentele care au avariat unele cladiri ale centralei si sistemul de alimentare cu energie electrica.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: