Rosia Montana: Compania Gabriel Resources mai face o incercare prin care sa obtina bani de la statul roman

news

Rosia Montana

Compania Gabriel Resources a contestat decizia prin care Romania a castigat procesul in cazul Rosia Montana, informeaza TVR Info.

Compania canadiana Gabriel Resources a depus contestatia la decizia tribunalului de arbitraj de la Washington (ICSID) prin care Romania a castigat procesul in dosarul Rosia Montana.

Canadienii contesta impartialitatea si independenta a doi dintre membrii tribunalului si considera ca, astfel, decizia este viciata: „Vicii capitale in constituirea tribunalului ICSID, avand in vedere ca doi dintre arbitrii care au pronuntat decizia majoritara, Prof. Pierre Tercier si Prof. Zachary Douglas, nu au avut calitatile de independenta si impartialitate pe care le impune Conventia ICSID si nu au dezvaluit in mod adecvat relatiile dintre ei si partile implicate in cauza, inclusiv cu avocatul Romaniei”.

Astfel, Gabriel Resources cere anularea sentintei.

In luna martie, Romania a castigat procesul in dosarul Rosia Montana si are de recuperat de la firma canadiana 1 milion de euro, aproape 1 milion de dolari si 30 de milioane de lei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: