Rovana Plumb este la tomberon, se pregateste deja noul comisar din partea Romaniei

politica

Surse politice anunta ca Guvernul Dancila are de gand sa o nominalizeze pe Ramona Manescu, actual ministru de Externe, in locul Rovanei Plumb pentru postul de comisar european din partea Romaniei, anunta chiar presa pesedista.

„Ministrul de Externe, Ramona Manescu, vine tare din spate in cursa pentru comisarul european roman, zic surse de la Bruxelles. Ramona Manescu este o varianta vehiculata tot mai puternic ca posibil inlocuitor al Rovanei Plumb la portofoliul Transporturilor. O ajuta pe Manescu, zic sursele citate, faptul ca a fost membru PPE, a fost ministru al Transporturilor si a activat in comisia pentru transport a Parlamentul European”, scrie stiripesurse.ro. Site-ul este detinut de Iosif Buble, sotul deputatei PSD Diana Tusa.

Rovana Plumb, nominalizata pentru postul de comisar european pentru Transporturi, e audiata joi in Comisia juridica a Parlamentului European in legatura cu neclaritatile din declaratia de avere.

”Astazi la ora 11:00 Rovana Plumb trebuie sa dea socoteala in Comisia Juridica a Parlamentului European privind neclaritatile din declaratia sa de avere. Este o audiere de care am fi putut fi scutiti, daca am fi avut un prim-ministru care sa prezinte in numele Romaniei un candidat sau o candidata competenta, credibila si cinstita”, a anuntat europarlamentarul PNL Siegfried Muresan intr-o postare pe Facebook.

Tot Siegfried Muresan a fost cel care a anuntat miercuri ca Rovana Plumb nu a obtinut unda verde a Comisiei Juridice a Parlamentului European privind conditiile pentru a deveni comisar european, concluzia sa fiind ca aceasta face Romania de ras la nivel european.

”Rovana Plumb NU a obtinut unda verde a Comisiei Juridice a Parlamentului European privind conditiile pentru a deveni comisar european. Comisia Juridica a Parlamentului European a decis acum sa o invite maine pe Rovana Plumb la o audiere exceptionala ca urmare a informatiilor contradictorii din declaratiile de avere ale domniei sale”, relata Siegfried Muresan.

El preciza ca doar dupa aceea Comisia Juridica a Parlamentului European va da un verdict final.

”In acest moment Rovana Plumb face Romania de ras la nivel european”, conchidea europarlamentarul PNL.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: