Rovana Plumb plange de mila jandarmeritei si il ataca pe Iohannis: „Condamn toate incercarile lui Iohannis de divizare a cetatenilor”

politica

Presedintele Klaus Iohannis si partidele din opozitie instiga la revolta, sfideaza ordinea publica si dezinformeaza, iar toate astea duc la la divizarea societatii, afirma presedinta Organizatiei Femeilor Social Democrate, Rovana Plumb, criticand totodata violenta unora dintre protestatarii de la mitingul din 10 august, din Piata Victoriei, impotriva femeii jandarm.

„Toata aceasta situatie a fost generata si propagata de mesajele si actiunile de incitare la nesupunere civica si haos transmise in spatiul public de liderii si reprezentantii partidelor din Opozitie. Resping cu fermitate orice agresiune impotriva unei femei care isi facea datoria de a asigura protectia protestatarilor pasnici. Totodata, condamn toate incercarile domnului presedinte Iohannis si ale partidelor din Opozitie pentru divizarea cetatenilor, sfidarea ordinii publice, dezinfomarea si instigarea de a pune presiune pe membrii Guvernului”, sustine Rovana Plumb, potrivit unui comunicat de presa al PSD citat de news.ro.

Organizatia Femeilor Social Democrate transmite ca nu tolereaza manifestarile violente si dezaproba violentele de la mitingul din 10 august. Organizatia face apel la seful statului si la liderii din opozitie „sa inceteze cu afirmatiile iresponsabile pentru ca Romania are nevoie de normalitate si stabilitate, iar puterea se castiga prin vot democratic si nu prin alte mijloace nedemocratice si prin violenta”.

Peste 400 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale la protestul din Piata Victoriei.

Parchetul General a anuntat vineri seara ca in dosarul violentelor din Piata Victoriei au fost depuse 238 de plangeri, fiind facute 106 audieri. Programul de relatii cu publicul la Parchetul Militar a fost prelungit, putand fi depuse plangeri si in weekend, iar de luni se vor face acte de urmarie penala, inclusiv primirea de plangeri sau denunturi, la sediul Ministerului Public, precizeaza reprezentantii institutiei.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: