RTV, Cerva si PSD-istii au adus gunoaie pe scarile Primariei Sector 1: „Clotilde, la puscarie!”

politica

Un nou episod are loc duminica in razboiul declansat de „mafia gunoaielor” din Sectorul 1 impotriva primarului Clotilde Armand. Un grup de persoane, in fruntea caruia se afla Codruta Cerva, a adus saci plini de gunoaie pe care apoi i-au varsat pe scarile Primariei Sector 1.

Aproximativ 20 de persoane au venit in fata Primariei Sector 1, unde au varsat gunoaie pe scarile primariei. Totul este transmis in direct de Romania TV, incidentul fiind coordonat de Codruta Cerva, activista PSD si o apropiata a fostului primar, Daniel Tudorache. „Sunteti un gunoi de primar, doamna primar!”, a zbierat Cerva. RTV a trimis trei reporteri pentru a ingrosa numarul manifestantilor.

Cei cativa participanti prezenti, intervievati de RTV, au repetat sloganurile PSD. „S-a furat pentru ca asta este agenda lui Soros in Romania. Avem conducatori criminali si hoti”, a declarat o femeie, sustinand ca USRPLUS a furat alegerile locale.

„Clotilde, la puscarie!” si „Demisia!”, au mai spus alti oameni prezenti in fata primariei.

„Ce nu o da afara, ce a venit nenorocita asta aici?”, a strigat o alta femeie.

Citeste si: Marele jaf din Sectorul 1. Ilie Bolojan: „Acolo s-au platit facturi pentru salubritate de 5 ori mai mari decat la Oradea. E ceva foarte in neregula”

Ilie Bolojan, fost primar al Oradei, actual presedinte al CJ Bihor, s-a declarat socat de valoarea facturilor pentru salubritate din Sectorul 1. Razboiul dintre Primaria Sector 1, care refuza sa mai plateasca astfel de facturi uriase, si firma de salubritate Romprest a reizbucnit saptamana aceasta.

Intr-un interviu pentru Digi24, Bolojan a declarat ca Oradea are 210.000 de locuitori si plateste pentru salubritate si deszapezire 11 milioane euro/an catre o societate privata. In Sectorul 1, pe de alta parte, sunt 250.000 de locuitori, iar Primaria a fost nevoita sa plateasca facturi catre firma de salubritate in valoare de peste 50 milioane euro.

„Eu inteleg ca in Bucuresti veniturile incasate de primarie pe cap de locuitor sunt de 9000 lei/an fata de 2700 lei/an la Oradea, dar sa te coste salubrizarea de aproape 5 ori mai mult la o diferenta de doar 30.000 de locuitori e ceva foarte in neregula aici la Bucuresti”, a declarat Bolojan.

Contractul cu Romprest a fost incheiat de fostul primar Andrei Chiliman pe o perioada de 25 de ani.

Citeste si: „Romprest vrea 1 milion de lei pe zi”. Clotilde Armand refuza astfel de costuri: „Nu facem niciun pas inapoi in fata mafiei gunoiului. Ridicati gunoiul sau plecati!”

Primaria Sectorului 1 va depune plangeri penale pentru infractiunea de santaj actionarilor Companiei Romprest Service S.A. si solicita autoritatilor abilitate sa fie ridicata licenta acestui operator, a anuntat sambata edilul Clotilde Armand.

Ea spune ca, in paralel, va solicita Consiliului Local Sector 1 si in Justitie rezilierea contractului cu acest „operator santajist”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: