RTV ii ameninta cu procese pe cei care au „denigrat” postul in urma difuzarii informatiei ca protestatarii vin cu „topoare”: „Am dat dovada de obiectivitate” – Video

news

Romania TV ii ameninta cu procese pentru „prejudicii de imagine” pe cei care au evidentiat campania de manipulare derulata de acest post inainte si in timpul protestului de sambata din Piata Victoriei. RTV a anuntat atunci ca protestatarii vor veni cu „furci, bate si topoare”.

Intr-un comunicat transmis site-ului Pagina de Media, semnat de „Consiliul Editorial Romania TV”, se arata ca ca „protestele de sambata au fost reflectate cu obiectivitate si echidistanta”.

„Nu este pentru prima data cand protestatarii sunt instigati impotriva Romania TV cu informatii trunchiate care pot genera grave derapaje manipulatoare! Avand in vedere prejudiciile de imagine pe care ni le aduceti, va rugam sa documentati si sa rectificati elementele manipulatoare si denigratoare! De asemenea, postul nostru de televiziune isi rezerva dreptul de a actiona pe toate caile legale pentru a opri dezinformarile si atacurile la adresa sa si mai ales la adresa angajatilor Romania TV!”, ameninta RTV.

Iata comunicatul integral:

„Ca urmare a articolului aparut in publicatia dumneavoastra privind modul in care postul de televiziune Romania TV a mediatizat protestele de sambata, 12 mai a.c., Consiliul Editorial Romania TV face urmatoarele precizari:

– protestele de sambata au fost reflectate cu obiectivitate si echidistanta; postul nostru de televiziune a prezentat atat nemultumirile si revendicarile protestatarilor, cat si reactiile partidului de guvernamant impotriva caruia erau indreptate protestele si reactiile fortelor de ordine

– informatiile la care faceti referire au fost difuzate inainte de a incepe protestele si au ca sursa pagina unui protestatar care s-a fotografiat cu o furca in mana spunand ‘am observat ca se anunta proteste pasnice pe data de 12 mai, dar eu voi iesi cu bate, furci si topoare; cati vor fi alaturi de mine sa le faramam capetele’; acest mesaj are sute de like-uri, share-uri si mesaje de sustinere din partea utilizatorilor facebook, care la randul lor spuneau ca vor veni cu bate, furci si topoare la proteste

– avand in vedere ca aceste proteste se organizeaza pe facebook, paginile protestatarilor reprezinta o sursa de informare pentru noi, asa cum si pentru dumneavoastra sursa articolului este tot pagina unui utilizator facebook;

– aceste informatii au fost difuzate si de alte institutii media

– informatia legata de faptul ca a fost “alerta la guvern” este justificata intrucat fortele de ordine au luat masuri speciale; protestatarii insisi au adus critici jandarmilor pe care i-au acuzat ca au venit „inarmati”

Nu este pentru prima data cand protestatarii sunt instigati impotriva Romania TV cu informatii trunchiate care pot genera grave derapaje manipulatoare! Avand in vedere prejudiciile de imagine pe care ni le aduceti, va rugam sa documentati si sa rectificati elementele manipulatoare si denigratoare! De asemenea, postul nostru de televiziune isi rezerva dreptul de a actiona pe toate caile legale pentru a opri dezinformarile si atacurile la adresa sa si mai ales la adresa angajatilor Romania TV!

Consiliul Editorial Romania TV”, se arata in comunicat.

Iata cum a prezentat Romania TV protestul de sambata, din Piata Victoriei:

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: