politica

RTV, propaganda in favoarea unei lovituri de stat la Chisinau. Ciutacu a adus-o pe omul oligarhului Sor: „Maia Sandu este agresiva, la fel si partidul ei”

Marina Tauber, organizatoarea „protestelor de la Chisinau” menite sa favorizeze o lovitura de stat in Republica Moldova, a fost invitata in emisiunea lui Victor Ciutacu de la Romania TV, de marti seara. Ciutacu i-a ridicat mingi la fileu lui Tauber, lansand si el atacuri la adresa Maiei Sandu. Reamintim ca RTV este patronata de fostul deputat PSD Sebastian Ghita, care in acest moment se ascunde in Serbia.

„Maia Sandu este agresiva, la fel si partidul ei. Noi am venit sa transmitem mesajul din partea tuturor cetatenilor ca nu vrem razboi. Maia Sandu vrea razboi. Nu vrem varsare de sange in tara noastra. Suntem o tara mica, cu inima mare. Vrem sa crestem copiii, nepotii in liniste, sa imbunatatim conditiile de trai.

Este foarte ridicol (n.r. – ca ar fi pro-rusi protestatarii). Noi suntem oamenii tarii noastre, suntem oamenii poporului moldovenesc. Pentru, Ilan Sor, conducatorul nostru, stapanul este Republica Moldova, poporul. Nu vrem sa destabilizam Republica Moldova. Cei care destabilizeaza sunt Maia Sandu si Dorin Recean, cei care fura bani. Acuzatiile lor sunt nefondate.

Ce destabilizare a fost (n.r. – la proteste)? In mare parte, au fost pensionari. Pentru ei exista probleme majore economice. Ei – Maia Sandu si Dorin Recean au destabilizat tara, au saracit-o si vor razboi. Ei trebuie sa plece acasa, ca Natalia Gavrilita”, a declarat Tauber.

„O criticati pe Maia Sandu tocmai cand Joe Biden a prezentat-o drept lider planetar, sa ne ridicam in picioare sa o aplaudam. Nu va supuneti unor riscuri?”, a intrebat-o insinuant Ciutacu pe Marina Tauber.

„Eu deja am stat in penitenciarele din tara noastra, in Penitenciarul 13, la indicatia directa a Maiei Sandu. Deci am stat la puscarie. Am facut puscarie pentru nimic. Cum deschid gura si spun ceea ce gandesc, dar cu stima si respect, la Joe Biden si la toti liderii din lume, presedinti din alte tari, exista doar un lider, Ilan Sor, presedintele Partidului Sor (…) Din pacate, domnul Ilan Sor nu poate fi in Republica Moldova.

Eu am stat inchisa in penitenciar aproape doua luni, iar apoi am stat in arest la domiciliu. In total, sase luni”, as-a plans Tauber la televiziunea infractorului Sebastian Ghita.

Citeste si: Miscare paramilitara in Moldova: „Scutul Poporului”. Indivizii se afla in fruntea unei noi manifestatii contra Maiei Sandu – Video

„Foarte grav ce a facut RTV in seara asta. O linie rosie depasita prin invitarea Marinei Tauber in prime-time, unde a avut liber sa expuna propaganda Rusiei.

Putin context. Partidul Sor, condus de fugarul Ilan Sor, aflat pe lista de sanctiuni a SUA, este sponsorizat de Moscova si folosit pentru destabilizarea tarii. Primeste bani direct de la Kremlin. Protestele organizate zilele astea se voiau, dupa scenariul Moscovei, sa se transforme intr-o lovitura de stat. Deocamdata sunt oprite. Autoritatile din Chisinau au dejucat planurile Rusiei.

Ramasa in Moldova, Marina Tauber se ocupa de implementarea planului de destabilizare. Ea este organizatoarea protestelor si vocea partidului.

A fost invitata la RTV, in emisiunea lui Ciutacu, fix in ziua in care a organizat un nou protest. Niciun reprezentat al Guvernului democratic de la Chisinau nu a fost invitat. Deci nici macar o dezbatere nu a fost. Pur si simplu, spatiu pentru propaganda.

RTV-ul fugarului Ghita este clar o televiziune pro-rusa. Este principalul canal de propaganda al AUR, toate conspiratiilor vin de aici, toate atacurile la UE si NATO vin de aici. Acum au adus si omul lui Putin din Moldova in emisiune.

RTV ar trebui inchis. Este un pericol la securitatea tarii”, a scris Laurentiu Dinca pe Facebook.

Protestatarii asa-numitei „Miscari pentru Popor”, adunati, marti, in centrul Chisinaului, au scandat lozinci impotriva presedintei Maia Sandu, Guvernului si majoritatii parlamentare PAS si au rupt in bucati fotografii ale sefei statului, dupa care le-au calcat in picioare, transmite tv8.md.

Gestul manifestantilor a fost urmarit cu „satisfactie” de participanti, care au batut din palme.

Dupa ce unii manifestanti au calcat fotografiile in picioare, altii au strans bucatile.

Reprezentantii institutiei prezidentiale au declarat ca nu vor comenta acest subiect. „In Republica Moldova, fiecare persoana se bucura de libertatea de intrunire si are dreptul la libera exprimare”, a subliniat Presedintia.

Intr-o declaratie pentru presa, Partidul Actiune si Solidaritate (PAS) a subliniat ca actiunile de la protest sunt menite sa destabilizeze situatia in tara.

Potrivit Procuraturii Generale, „Asigurarea si mentinerea ordinii publice in cazul manifestatiilor si intrunirilor este de competenta Ministerului Afacerilor Interne. Prin urmare, la depistarea unor incalcari ale legislatiei in vigoare in cadrul actiunilor de protest, angajatii MAI urmeaza sa intreprinda actiunile dictate de lege, inclusiv sa se autosesizeze privind savarsirea faptelor contraventionale sau penale”.

Politia a inregistrat acest caz. Potrivit ofiterului de presa al IGP, Diana Fetco, „se stabilesc toate aspectele si circumstantele pentru documentare”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

13 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

13 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

13 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

13 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

13 ore ago