RTV si-a turnat cenusa in cap pentru a obtine prelungirea licentei: „Am nascut monstri. Nu o sa mai cadem in pacatul manipularii”. Ce a decis CNA

news

Directorul de programe al postului Romania TV, Roxana Niculescu, a promis, joi, in fata membrilor CNA ca RTV „nu va mai pica in pacatul manipularii”. Membrii CNA au decis sa prelungeasca cu inca noua ani licentia de emisie a postului de propaganda al PSD.

„Suntem astazi in fata dumneavoastra pentru a va incerca sa va convingem ca avem planuri pentru urmatorii noua ani dar numai daca aveti bunavointa sa ne prelungiti licenta. Avem o experienta de 6 ani. Experientele celor 6 ani pe care i-am petrecut aici au fost diverse, presarate cu multe, multe greseli, pe multe le-ati amendat, noi am platit amenzile, cred ca am invatat multe din aceste greseli sau sper ca am invatat multe. Dar este greu sa transmiti la 300 de jurnalisti si 500 de oameni, ca trebuie sa ne schimbam.

Cred ca macar in ultimele luni cred ati observat efortul nostru de a ne schimba, de a deveni dintr-o televiziune reactiva o televiziune activa. Ce vreau sa spun prin asta? Sa nu mai reactionam la orice impuls politic sau social. Sa ne gandim de doua ori inainte daca informatia trebuie transmisa catre public ca unica informatie sau daca nu cumva trebuie sa o dezvoltam mai mult sa mergem spre ideea de cunoastere. Este ceea ce ne propunem daca vorm obtine votul sa facem in urmatorii ani.

Mult disputatele si hulitele noastre burtiere, daca ati observat, in ultima vreme, au fost schimbate din punct de vedere grafic. Incercam sa ne diminuam agresivitatea in ce priveste tonul burtierelor si cred ca ati observat ca facem aceste eforturi. Cat de mult sau de putin am reusit, probabil ca vom vedea in rapoartele de monitorizare. Problema agresivitatii si a burtierei este a noastra, ne-am asumat-o incercam sa o reglam. Toate aceste greseli si tot ceea ce am facut, le-am facut in lupta nebuna care se da pentru audienta. Trebuie platiti niste oameni, este vorba despre niste locuri de munca, aceste salarii nu pot fi asigurate decat din publicitate, care nu se poate face decat din audienta.

Stim ca lupta pentru audienta naste, la un moment dat, monstri, si a nascut si la noi, si monstri si greseli.

Vrem sa continuam cu informatie, cunoastre, cu informatie pozitiva, cu schimbarea modului de abordare a stirilor si transformarea lor din informatie in cunoastere”,  a declarat Niculescu, citata de Pagina de Media.

Intrebata de Valeriu Jucan „ce garantii puteti oferi acestui Consiliu ca ce s-a intamplat la Romania TV, partea de dezinformare, de fake news, ca tematicile pe care le-am sanctionat nu se vor mai repeta?”, sefa RTV a recunoscut ca postul si-a manipulat telespectatorii.

„Cred ca prin experienta mea si ceea ce reprezint. Cred ca cele trei jurnaliste care vin din aceasta lume a noastra pot constitui garantia ca nu intentionam sub nicio forma sa dezinformam, sa mai cadem in pacatul manipularilor. Trebuie sa recunoastem ca si noi am fost manipulati, am primit informatii, am considerat ca starea de live inseamna sa dai repede informatia, fara sa te gandesti”, a sustinut sefa RTV.

Consiliul National al Audiovizualului a aprobat apoi solicitarea Romania TV de prelungire cu inca noua ani a licentei. Solicitarea a fost aprobata in unanimitate de membrii prezenti

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: