Ruptura dintre ALDE si PSD se largeste. Vosganian anunta nervos PSD ca nu va avea o „atitudine de sprijin neconditionat” fata de legea bugetului

politica

Deputatul ALDE Varujan Vosganian i-a transmis, miercuri, ministrului Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, ca parlamentarii acestei formatiuni nu vor avea o „atitudine de sprijin neconditionat” fata de legea bugetului si ca asteapta ca premierul sa prezinte investitiile pentru Moldova.

„D-le Teodorovici, am facut o interpelare catre d-na Dancila, va rog foarte mult sa o luati in serios. Noi nu putem avea o atitudine de sprijin neconditionat la legea bugetului. Am vorbit acolo de autostrada de la Ungheni la Targu Mures. Am vorbit de solicitarea ca d-na Dancila sa vina intr-unul din orasele Moldovei sa prezinte investitiile pentru Moldova in anul viitor. Va rog sa luati foarte foarte in serios aceste solicitari ale parlamentarilor de Moldova si sa luati curs, pentru ca noi, in primul rand, suntem obligati fata de alegatorii nostri si abia apoi fata de partidele cu care suntem in coalitie”, a spus Vosganian, citat de Agerpres.

El si-a exprimat increderea ca bugetul pe anul viitor va avea programe de dezvoltare rurala si se va concentra pe marile investitii.

Totodata, in ceea ce priveste motiunea pe finante intitulata „Tripleta Dancila – Valcov – Teodorovici sugruma administratia publica din Romania”, Vosganian a aratat ca nu se poate spune ca Romania nu a progresat in ultimii 30 de ani.

„Sunt de acord sa acceptam ideea ca Romania este mult ramasa in urma si e firesc sa fie asa. Cand Europa de Vest primea bani prin Planul Marshall, pe noi ne jefuia Uniunea Sovietica. Este un decalaj greu de acoperit. De aici insa si pana la a spune ca Romania in ultimii 30 de ani nu a progresat, ca noi traim in evul mediu si lasand impresia ca noi suntem blestemati sa ne nastem si sa murim saraci si ca la noi nu se poate nimic si ca traim intr-o cultura cronica a saraciei, nu sunt deloc de acord. Am condus compartimentul energiei multi ani. In Romania sunt 80.000 de case care n-au curent electric si majoritatea lor sunt in catune dispersate. Nu poti sa vii la microfon si sa spui ca romanii traiesc in bezna ca acum 50 si 500 de ani. De asemenea, reteaua de gaze s-a extins foarte mult”, a declarat Vosganian.

Parlamentarul ALDE a aratat ca decalajul puterii de cumparare dintre media europeana si Romania s-a redus foarte mult incepand cu anul 2005.

„Luati numai paritatea de cumparare, adica decalajul dintre noi si media europeana. In 2005 era 34%, acum a ajuns 66%, deci practic de la o treime fata de media Uniunii Europene am ajuns la doua treimi. Asta este un progres mare. Hai sa ne mandrim si cu ce avem, sa nu ne lamentam si sa aruncam asupra noastra o impresie dezagreabila.(…). Suntem la trei luni de la sfarsitul anului, asteptam o noua rectificare si speram ca ceea ce a spus ministrul finantelor sa fie corect, si anume ca cheltuielile de data aceasta nu au mai fost asimetrice si deficitul se datoreaza tocmai acestei nivelari a cheltuielilor lunare. In acelasi timp vorbim de investitii si de satul romanesc, nu se poate sa nu invocam planul national de dezvoltare locala, care a adus peste 6.000 de proiecte. Asta este ceva cu totul nou in Romania si care sper eu, o sa aduca un pachet minim de confort rural in satele din Romania”, a mai spus Vosganian.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: