Ruptura in Pro Romania: „Va asigur ca NU va exista nicio alianta cu ALDE. Ce alianta poti face cu asemenea oameni?”

politica

Augustin Jianu, vicepresedinte al Pro Romania, anunta ca Tariceanu a profitat de „bunul simt” al formatiunii sale pentru a anunta o alianta care „nu va exista”. „Va asigur ca nu exista asa ceva si, atat cat sunt eu membru al PRO Romania, nici nu va exista”, subliniaza Jianu.

„Fac aceasta precizare pentru ca am primit multe intrebari despre ‘alianta’ cu ALDE: Va asigur ca nu exista asa ceva si, atat cat sunt eu membru al PRO Romania, nici nu va exista.

Domnul Tariceanu se foloseste de bunul simt al PRO Romania pentru a pune presiune pe partenerii sai de guvernare. Postarea s-a modificat, stirea a ramas. Ce alianta poti face cu asemenea oameni?”, a scris Jianu pe Facebook.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat miercuri ca s-a inteles cu liderul Pro Romania, Victor Ponta, pentru a face o alianta politica. Ponta a declarat de mai multe ori ca nu se va alia cu Tariceanu cat timp ALDE este la guvernare.

”Discutii fructuoase in aceasta dimineata cu liderul Pro Romania, Victor Ponta : am hotarat o viitoare colaborare sub forma unei Aliante politice! ALDE si Pro Romania vor avea grupuri parlamentare comune, si astfel vom fi a treia forta politica parlamentara , dupa PSD si PNL.

In perioada imediat urmatoare grupurile de lucru ale celor doua partide se vor intalni pentru a stabili proiectul politic al Aliantei si protocolul de colaborare”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Ulterior, dupa ce Victor Ponta a precizat ca nu „s-a decis nimic” in cadrul intalnirii, sustinand insa ca o alianta cu ALDE este posibila doar daca aceasta formatiune iese de la guvernare.

Tariceanu si-a editat ulterior postarea inlocuind „hotarat” cu „discutat”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: