Ruptura in PSD, doi lideri de seama se opun sustinerii unui guvern PNL minoritar. PNL ii ofera lui Ciolacu sefia Camerei Deputatilor

politica

Vasile Dincu, presedintele Consiliului National al PSD, si Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, au cerut in sedinta Biroului Permanent al partidului ca PSD sa nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului, sustin surse politice pentru News.ro.

Vasile Dincu si Dumitru Buzatu vor ca PSD sa nu se amestece in votul pentru investirea noului executiv condus de Nicolae Ciuca, astfel incat social-democratii sa nu fie asociati cu guvernarea PNL.

Citeste si: In ce consta targul dintre PNL si PSD, o publicatie PSD-ista ii da de gol. Citu devine sef al Senatului, iar Ciolacu se intoarce sef al Camerei Deputatilor

Liderii PSD vor decide daca voteaza sau nu Guvernul Ciuca dupa consultarile cu presedintele Klaus Iohannis.

Inainte de sedinta PSD, Marcel Ciolacu a precizat ca „Romania nu intra intr-o zona de stabilitate cu un guvern minoritar, cu ce avem de-a face. Stiti ca intr-o zi, in Romania au fost mai multe decese decat in toata UE”.

In urma cu cateva zile, presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, afirma, in emisiunea Insider politic, ca PSD nu isi „poate permite” sa sustina un guvern minoritar al PNL. „Nici Marcel Ciolacu, nici noi, ceilalti cinci, Comitetul Politic National care e format din aproape o suta de oameni, nici noi nu ne putem permite sa ne batem joc de electoratul nostru, deci nu putem sa votam un guvern minoritar”, spunea Dincu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: