Ruptura intre liderii PSD. Iordache spune ca Dragnea nu beneficiaza de gratiere, Nicolicea il contrazice

politica

Liderii PSD se contrazic intre ei in privinta efectelor gratierii asupra lui Liviu Dragnea. Ministrul Justitiei, Florin Iordache, spune ca Dragnea nu va beneficia de gratiere, in timp ce Eugen Nicolicea afirma cu totul altceva.

Intrebat la Antena 3 daca Dragnea se numara printre beneficiarii gratierii, Iordache a negat: „In niciun caz, Dragnea nu va beneficia de ordonanta. El e condamnat cu suspendare”.

Insa un alt lider PSD, Eugen Nicolicea, jurist si el, spune ca gratierea se aplica si in cazul lui Dragnea.

”Se aplica gratierea si in cazul lui Liviu Dragnea, dar lumea se agita degeaba. Este o gratiere doar in sensul ca el nu mai executa o pedeapsa, dar in dosar ii ramane condamnarea penala si, conform legii 90/2000, nu va putea fi prim-ministru sau membru al Guvernului”, a spus Eugen Nicolicea pentru stiripesurse.ro.

Insa gratierea il ajuta pe Dragnea in cazul in care va primi o noua condamnare, el fiind judecat intr-un nou dosar. Proiectul de gratiere prevede ca se gratiaza in intregime pedepsele cu inchisoarea de pana la cinci ani inclusiv, indiferent de modalitatea de executare. Dragnea fost condamnat in data de 22 aprilie 2016 la doi cu suspendare, cu un termen de incercare de patru ani. Prin urmare, pedeapsa lui Liviu Dragnea se gratiaza si nu mai exista riscul ca, daca primeste a doua condamnare in al doilea proces, sa cumuleze cu prima condamnare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,


Comentarii: