Ruptura la Kiev, Klitschko il acuza pe Zelenski de politicianism: „Incepem sa ne luptam intre noi, este ciudat caci suntem uniti impotriva unui singur inamic”

externe

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a respins miercuri criticile presedintelui ucrainean cu privire la pregatirea orasului pentru o iarna plina de atacuri aeriene rusesti.

Vitali Klitschko a respins criticile presedintelui ucrainean cu privire la pregatirea orasului sau pentru o iarna de atacuri aeriene rusesti.

Klitschko a fost mustrat recent de Volodimir Zelenski intr-una dintre declaratiile sale televizat, cand a acuzat autoritatile orasului ca nu au reusit sa furnizeze suficiente adaposturi, in ciuda faptului ca sistemul energetic a fost lovit de atacurile rusesti.

Oficialii desfasoara „puncte speciale de incalzire” pentru a le oferi oamenilor caldura si electricitate in cazul in care loviturile cu rachete rusesti asupra infrastructurii critice provoaca pene de curent generalizate.

Klitschko a raspuns acum acuzatiilor, afirmand ca Kievul are mult mai multe puncte de incalzire decat orice alt oras din Ucraina. „Pare ciudat cand suntem uniti impotriva unui singur inamic, dar incepem sa luptam in interiorul tarii”, a spus el.

„Partenerii nostri straini spun ‘aveti un inamic comun, dar nu puteti rezolva lucrurile intre voi’. Sunt convins ca in spatele acestei situatii se afla politica, deoarece reprezentantii unui grup politic au inceput sa alerge de colo-colo incercand sa gaseasca defecte”, a acuzat Klitschko.

Citeste si: Premiera. Zelenski il critica dur pe primarul Kievului, Vitali Klitschko: „Exista multe plangeri, nu a facut suficient. Este nevoie de mai multa munca”

Presedintele Ucrainei a spus ca Vitali Klitschko nu a facut suficient pentru a-i ajuta pe locuitorii capitalei sa faca fata celor mai devastatoare lovituri ale Moscovei din timpul razboiului.

„Din nefericire, autoritatile locale nu s-au descurcat bine in toate orasele”, a spus el in discursul sau video nocturn. „In special, exista multe plangeri in Kiev. Pentru a spune lucrurilor pe nume, este nevoie de mai multa munca”.

Zelenski a declarat ca multi dintre locuitorii orasului au ramas fara curent „timp de 20 sau chiar 30 de ore” si a cerut „mai mult sprijin” si „munca de calitate” din partea primariei.

In urma bombardamentelor aeriene ale Rusiei asupra infrastructurii energetice a vecinului sau, o incercare aparent cinica de a provoca pagube maxime in apropierea iernii, Ucraina a infiintat „centre de invincibilitate”. Acestea sunt adaposturi de urgenta in care oamenii pot avea acces la caldura, apa, internet si servicii de telefonie mobila. Pana in prezent au fost infiintate peste 4.000 de centre, dar – potrivit lui Zelenski – nu sunt suficiente in Kiev.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: