Ruptura profunda in tabara Dragnea. Zeci de parlamentari PSD se delimiteaza de actiunile recente ale sefului PSD

politica

Negocierile lui Dragnea cu UDMR au declansat o revolta neasteptata fata de actiunile sefului PSD. Mai multi parlamentari au tinut sa arate ca nu vor vota „niciodata o lege care se impotriveste acestei tari si poporului roman!”.

„Iubesc Romania, iubesc Transilvania, o voi apara si voi lupta pentru unitatea Statului Roman! Nu voi vota niciodata o lege care se impotriveste acestei tari si poporului roman! Nu voi vota niciodata ca ziua de 15 martie – ziua in care s-a acceptat unirea Ardealului cu Ungaria, sa devina zi a maghiarilor din Romania. Va asigur ca raman acelasi om, atasat idealurilor Romaniei!”, a sxcris deputatul PSD Ion Darzu, care pana mai ieri era unul dintre cei mai mari sustinatori ai lui Dragnea.

Screen Shot 2017-06-20 at 15.43.57

Deputatul Lupascu a avut o pozitie similara.

„Dragi romani, Dragi botosaneni, Dragi prieteni, Dragi cunoscuti sau necunoscuti,

In calitate de deputat PSD de Botosani va spun ca, nu am votat ieri nimic, nu votez azi nimic si n-am sa votez NICIODATA ceva care sa aduca atingere tarii mele, poporului meu!”, a scris Lupscu pe Facebook.

Screen Shot 2017-06-20 at 15.46.22

Deputatul Liviu Plesoianu a anuntat ca Dragnea ca avea mari probleme cu el.

„Conducerea actuala a PSD va avea probleme mari cu mine. Este de noaptea mintii ce s-a intamplat. Pe mine nu m-a intrebat nimeni in legatura cu aceste negocieri cu UDMR. Indiferent ce se decide in CEx, fara voturile parlamentarilor nu poate fi adoptat nimic.

Este o atmosfera de revolta totala printre membrii PSD. Nimeni dintre cei cu care am vorbit nu ar fi votat asa ceva. Acest mod de a conduce fara a te consulta cu parlamentarii nu este normal, absolut deloc”, a declarat deputatul Liviu Plesoianu la Antena 3.

Screen Shot 2017-06-20 at 15.48.18

Atitudini similare au avut si mai multi parlamentari ai PSD din Transilvania. Deputatul Corneliu Buicu, din Mures, a anuntat ca „nu votez azi nimic si n-am sa votez NICIODATA ceva care sa aduca atingere tarii mele, poporului meu!”.

„Dragi prieteni, Dragi cunoscuti sau necunoscuti,

De cand fac politica, mi s-au pus in carca multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu am reactionat. Am considerat ca cei care ‘au ochi de vazut, vad’. In calitate de deputat de Mures va spun atat, nu am votat ieri nimic, nu votez azi nimic si n-am sa votez NICIODATA ceva care sa aduca atingere tarii mele, poporului meu!

Cu mana pe Constitutie si pe Biblie am spus la investitura si asta voi respecta:
„Jur credinta patriei mele Romania;
Jur sa respect Constitutia si legile tarii;
Jur sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei;
Jur sa-mi indeplinesc cu onoare si fidelitate mandatul incredintat de popor;
Asa sa ma ajute Dumnezeu”, a scris Buicu pe Facebook.

Actual de Cluj mentioneaza ca parlamentarii din Hunedoara, Alba, Cluj si Mures ar fi subliniat in mod cert ca nu sunt de acord ca ziua de 15 martie sa devina, prin lege, zi nationala a comunitatii maghiare. Potrivit surselor Actual de Cluj, parlamentarii social-democrati care s-au exprimat vehement contra “legilor maghiarizarii” sunt Horia Nasra (deputat), Cornel Itu (deputat), Cristina Burciu (deputat), Vasile Ilea (senator) – PSD Cluj; Doina Pana (deputat), Vasile Daniel Suciu (deputat), Ioan Denes (senator) – PSD Bistrita-Nasaud; Laurentiu Nistor (deputat), Natalia-Elena Intotero (deputat), Ilie Toma(deputat), Petru-Sorin Marica (deputat), Cornel-Cristian Resmerita (senator), Viorel Salan (senator) – PSD Hunedoara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: