„Rusia a ascuns ‘cartite’ nucleare in preajma coastelor SUA”. Un fost militar rus de rang inalt isi da drumul la gura: „Cred ca am spus prea multe”

externe

Viktor Baranetz, colonel in rezerva si fost purtator de cuvant al Ministerului Apararii de la Moscova, a declarat intr-un interviu ca Rusia are ascunse bombe nucleare in preajma coastelor Statelor Unite.

Intr-un interviu pentru¬†Komsomolskaya Pravda, citat de The Independent, Baranetz sustine ca Rusia a „insamantar pe ascuns” linia de coasta a Statelor Unite cu „cartite nucleare”. El a precizat ca aceasta masura a fost un „raspuns asimetric” la cheltuielile uriase facute de SUA cu inarmarea.

„Ele se ‘dorm’ in adancime pana vor fi activate”, a spus fostul colonel. „Oh, se pare ca am spus prea multe. Ar fi trebuit sa-mi tin gura. Pe scurt, avem ceva cu care putem oderi un raspuns ‘asimetric’ si mai ieftin americanilor”, a completat Baranetz.

Kremlinul a calificat declaratiile colonelului drept „bizare”. „As sugera sa nu luati in serios cele publicate de ziar”, a declarat purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: