Rusia a bombardat portul ucrainean Odesa a treia noapte consecutiv

externe

Rusia a lansat, pentru a treia noapte consecutiv, lovituri aeriene asupra regiunii Odesa riverane Marii Negre, transmite joi DPA, preluata de Agerpres.

In cursul noptii de miercuri spre joi au fost auzite explozii in apropierea portului Odesa, potrivit media locale. Apararea antiaeriana ucraineana a fost activa in zona.

Fortele aeriene ucrainene au avertizat pe Telegram ca lansari de rachete supersonice antinava au fost inregistrate in directia regiunii Odesa. Populatia a fost sfatuita sa nu iasa afara.

Regiunea vecina Nikolaev a fost de asemenea bombardata de fortele ruse, sapte persoane fiind ranite, printre care trei copii.

Un bloc de apartamente si mai multe garaje au luat foc din cauza bombelor, potrivit publicatiei online Ukrainska Pravda, care l-a citat pe seful administratiei militare locale si pe primarul orasului Nikolaev.

Trei porturi din regiunea Odesa fac obiectul acordului intre Kiev si Moscova privind tranzitarea de cereale prin Marea Neagra, intelegere mediata de Turcia si ONU.

Acordul, care a permis exportul de produse agricole pe Marea Neagra in pofida conflictului in desfasurare in Ucraina, este considerat important pentru securitatea alimentara mondiala. Luni, Rusia a anuntat ca se retrage din aceasta intelegere, pe fondul criticilor din partea comunitatii internationale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: