Rusia a concediat doi generali, comandanti, pe fondul esecului de a recuceri teritorii in zona Herson

externe

herson

Doi comandanti rusi au fost concediati pentru ca nu au reusit sa recucereasca partile sudice ale Ucrainei, pierdute in timpul contraofensivei Kievului din vara anului trecut, potrivit unor surse pro-Kremlin, relateaza Newsweek.

Comandantul Armatei 18 de Arme Combinate (CAA) a Rusiei, care a luptat in apropiere de Krinki, in sudul regiunii Herson, a fost concediat impreuna cu comandantul Regimentului 70 de pusti motorizate, care a luptat in apropiere de Robotine, in regiunea Zaporijia, potrivit bloggerilor militari rusi.

Primul este generalul-locotenent Arkadi Marzoev, dar seful celei de-a doua unitati nu a fost numit de canalul Telegram Pozivnoi intr-o postare care a fost distribuita de alti milbloggeri importanti in weekend.

In ultima sa actualizare, Institutul pentru Studiul Razboiului (ISW) a notat ca nu poate confirma aceste incercari „esuate” ale celei de-a 18-a Armate de Arme Combinate de a respinge atacurile ucrainene si tentativele de a impinge fortele Kievului de pe malul estic (stang) al regiunii Herson, unde au stabilit un cap de pod tactic limitat in noiembrie.

Niciuna dintre cele doua unitati nu a recastigat tot teritoriul pe care fortele ucrainene l-au capturat in regiunile Zaporijia si Herson in timpul ofensivei din vara anului trecut. ISW a declarat ca parti ale Regimentului 70 de puscasi motorizati au suferit „degradari semnificative” in timpul contraatacurilor periodice pentru a recuceri teritoriul din jurul Robotine din septembrie 2023.

Grupul de reflectie din Washington, D.C., a aratat ca, daca rapoartele sunt adevarate, Moscova spera probabil ca noua conducere va duce la castiguri teritoriale in jurul Robotine si Krinki, astfel incat sa poata pretinde ca a anulat rezultatele contraofensivei ucrainene.

Aceasta vine in contextul in care comandantul suprem al Ucrainei, Oleksandr Sirski, a declarat ca Rusia si-a stabilit obiectivul de a captura orasul Chasiv Iar, situat la vest de orasul Bahmut, pana la 9 mai, la timp pentru Ziua Victoriei, care marcheaza rolul jucat de Uniunea Sovietica in infrangerea Germaniei naziste in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

„Punerea in aplicare a planurilor inamicului este impiedicata de apararea eroica a luptatorilor nostri”, a scris Sirski intr-o postare pe retelele de socializare duminica, laudand trupele ucrainene „care s-au tarat literalmente pe pamant, suprimand atacurile zilnice ale inamicului”.

Comentariile sale urmeaza unui avertisment pe care l-a dat saptamana trecuta, potrivit caruia situatia de pe frontul estic al Ucrainei s-a „deteriorat semnificativ in ultimele zile”, deoarece Rusia si-a intensificat ofensivele in estul tarii de la alegerile prezidentiale de luna trecuta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: