Rusia a declansat ATACURILE AERIENE asupra pozitiilor ISIS din Siria

externe

Avioane ale Fortelor Aeriene si Spatiale ale Federatiei Ruse au inceput miercuri atacurile tintite asupra pozitiilor gruparii jihadiste Statul Islamic de pe teritoriul Siriei, a anuntat Ministerul Apararii rus, potrivit agentiilor de presa TASS si RIA Novosti.

„In conformitate cu decizia Comandantului Suprem al Fortelor Armate ale Federatiei Ruse, Vladimir Putin, avioane ale Fortelor Aeriene si Spatiale ale Federatiei Ruse au inceput operatiunea aeriana prin atacuri tintite asupra obiectivelor de la sol ale gruparii Statul Islamic in Republica Araba Siria”, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii al Rusiei, general-maiorul Igor Konasenkov.

Konasenkov a precizat, de asemenea, ca ministrul apararii rus, Serghei Soigu, i-a anuntat pe colegii din cadrul Organizatiei Tratatului de Securitate Colectiva (OTSC) in legatura cu faptul ca in timpul operatiunii avioane ruse intreprind lovituri aeriene asupra tehnicii militare, mijloacelor de transport, depozitelor de arme, munitii si combustibil care apartin teroristilor gruparii Statul Islamic in Siria.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a criticat marti pe omologii sai din SUA si Franta, Barack Obama si Francois Hollande, care fac apel in mod frecvent la inlaturarea liderului sirian Bashar al-Assad.

Barack Obama a cerut luni, de la tribuna ONU, inlaturarea regimului din Siria, insa Vladimir Putin a respins ideea, pledand pentru stabilitate in Orientul Mijlociu si in nordul Africii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: