news

UPDATE Rusia sustine ca a deschis focul, in Marea Neagra, asupra unui distrugator al UK. Marea Britanie neaga – Video

Un avion de tip Suhoi 24 rusesc si nave rusesti au tras focuri de avertisment vizand un distrugator din cadrul Marinei regale britanice, HMS Defender, care a intrat in apele teritoriale rusesti, la Marea Neagra, a anuntat miercuri Ministerul rus al Apararii, citat de agentiile rusesti de presa, relateaza AFP.

”Distrugatorul (britanic HMS Defender) a primit un avertisment cu privire la faptul ca va fi folosit armamentul, in cazul unei incalcari a frontierei ruse. El nu a reactionat la avertisment”, a anuntat ministerul.

Astfel, o ”nava de patrulare la frontiera” a tras focuri de avertisment, iar un avion de tip Su-24M a efectuat un ”bombardament de precautie pe traiectoria distrugatorului britanic”, precizeaza ministerul. Avionul a lansat patru 4 bombe explozive OFAB-250.

Nava britanica a parasit apoi apele rusesti, incheind astfel incidentul armat la Marea Neagra, care a durat peste 20 de minute, miercuri la pranz, potrivit Moscovei.

Ministerul rus al Apararii a anuntat ulterior ca l-a convocat pe atasatul militar al Ambasadei Regatului Unit la Moscova, potrivit agentiilor ruse de presa.

Moscova acuza nava britanica de faptul ca a patruns trei kilometri in apele rusesti.

Ministerul britanic al Apararii a negat miercuri declaratiile Ministerului Apararii din Rusia conform carora distrugatorul HMS Defender al Marinei Regale britanice a patruns in apele teritoriale rusesti din Marea Neagra si a fost somat sa retraga de acolo cu focuri de avertisment si bombe lansate in calea sa de fortele ruse, relateaza Reuters.

”Nu au fost trase focuri in directia HMS Defender si nu recunoastem alegatia ca au fost lansate bombe in calea sa (…) Credem ca rusii desfasurau un exercitiu de trageri in Marea Neagra si avertizau in prealabil navele asupra activitatii lor”, noteaza pe Twitter Ministerul britanic al Apararii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

BREAKING Clotilde Armand, trimisa in judecata chiar in ziua in care si-a depus candidatura. Acuzatiile procurorilor si reactia primarului Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimisa joi in judecata de procurori, la putin…

O oră ago

Surse: Ciolacu s-a intalnit cu Dan Voiculescu de mai multe ori in ultimele zile. Presiuni pentru ca Piedone sa fie retras in favoarea lui Firea

Premierul PSD Marcel Ciolacu s-a intalnit de cateva ori, in aceste zile, cu Dan Voiculescu…

O oră ago

Polonia vrea sa-i trimita inapoi in Ucraina pe barbatii care au fugit de incorporare: „Multi polonezi sunt indignati cand vad tineri ucraineni in hoteluri si cafenele”

Ministrul polonez al Apararii, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat ca Polonia este pregatita sa ajute Ucraina…

3 ore ago

Clotilde Armand si-a depus candidatura cu un mesaj ofensiv: „Marcele, priveste-ne cu atentie. Noi suntem cei care te vor trimite inapoi la covrigarie”

Clotilde Armand si-a depus, joi, candidatura pentru un un nou mandat la Primaria Sectorului 1.…

O oră ago

Ciolacu si Grindeanu au mutat guvernul la Timisoara ca sa-l ajute pe Simonis sa castige alegerile. Promite stadion si spital la Timisoara

Premierul Ciolacu, avandu-l alaturi pe Sorin Grindeanu, au organizat sedinta de guvern de miercuri la…

2 ore ago

Tancul drona de 12 tone. SUA testeaza o varianta mai mare si mai puternica a unui tanc drona robotizata de tip Terminator – Video

DARPA (Agentia americana pentru proiecte de cercetare avansata in domeniul apararii) a anuntat ca programul…

2 ore ago