Rusia a folosit deja 70% dintre rachetele sale „inteligente” – Bellingcat. Pe de alta parte, Ucraina primeste tot mai multe arme de inalta precizie

externe

Rusia a folosit aproximativ 70% din arsenalul sau de rachete de inalta precizie, a anuntat Christo Grozev, jurnalist de investigatii, director executiv si presedinte al consiliului de administratie al platformei Bellingcat, la postul de televiziune Ukraine 24, informeaza Ukrinform.

„Ei mai au aproximativ 30% din ce aveau la inceputul razboiului. Exista, de asemenea, intrebarea: cine opereaza aceste rachete? La urma urmei, resursa care poate lucra cu aceste rachete este, de asemenea, limitata. Informatiile noastre sugereaza ca este vorba de aproximativ 30-40 de persoane. La urma urmei, Ucraina lucreaza nu numai pentru a dobori si distruge rachete, ci si pentru a identifica persoanele care pot programa aceste rachete. Prin urmare, nu voi fi surprins daca nu doar hardware-ul, ci si asa-numitul software se va epuiza in Rusia”, a declarat Grozev.

Comentand incercarile Rusiei de a captura Mariupol, jurnalistul a remarcat ca, chiar daca batalia pentru Mariupol este acum pierduta din punct de vedere tactic, aceasta nu inseamna infrangere in lupta, deoarece motivul pentru care nu se poate pastra controlul asupra Mariupolului este lipsa armelor, nu armata sau lipsa de motivatie. In prezent, timpul lucreaza in favoarea Ucrainei, deoarece in fiecare saptamana se livreaza arme de inalta precizie, iar ceea ce Ucraina nu a putut face acum o saptamana va fi posibil, cel mai probabil, peste doua-trei saptamani, considera Grozev.

„In acest stadiu, 19 natiuni sunt pregatite sa furnizeze arme de inalta tehnologie Ucrainei, ceea ce da motive de speranta”, a spus el.

Ucrainenii au eliminat pana acum aproximativ 21.800 de invadatori rusi. Rusia a pierdut, de asemenea, 873 de tancuri de lupta principale, 2.238 de vehicule blindate de lupta, 408 sisteme de artilerie, 147 de sisteme MLR, 69 de sisteme de aparare aeriana, 179 de avioane, 154 de elicoptere, 1.557 de autovehicule, opt nave/cutreiere, 76 de rezervoare de combustibil, 191 de UAV-uri de nivel operational si tactic, 28 de unitati de echipament special si patru lansatoare de rachete tactice.

Mai mult despre: ,

Comentarii: