Rusia a inarmat masiv Insula Serpilor. A instalat sisteme de rachete de tipul „Tor-M2” si „Pantiri”

externe

Rusia a desfasurat in Insula Serpilor sisteme de aparare antiaeriana de tipul „Tor-M2” si „Pantiri”, a declarat vineri purtatorul de cuvant al Directiei principale de informatii al Ministerului ucrainean al Apararii (GUR), Vadim Skibitki, citat de agentia de presa Unian, informeaza .

„Evaluarea noastra fara echivoc este ca Insula Serpilor reprezinta un obiectiv strategic care va fi utilizat de Federatia Rusa pentru a controla intreaga parte de nord-vest a Marii Negre”, a spus el.

Skibitki a subliniat ca nu intamplator din primele zile ale razboiului Rusia a capturat aceasta insula si a inceput sa instaleze acolo echipamente de control. Pentru ei, prezenta pe insula este o posibilitate suplimentara de a controla teritoriul Ucrainei, a adaugat oficialul ucrainean.

„Serviciul de informatii militare dispune de date ca in Insula Serpilor au fost desfasurate sisteme de aparare antiaeriana de tipul ‘Tor-M2’ si ‘Pantiri’ si s-ar putea ca in viitor sa fie amplasate si sisteme de rachete, care vor permite bombardarea teritoriului statului nostru si nu numai a statului nostru”, a insistat Skibitki.

La 2 mai, fortele ucrainene au distrus doua corvete rusesti de tipul Raptor in apropiere de Insula Serpilor.

La 7 mai, o nava de desant de tipul Serna a fost distrusa tot langa Insula Serpilor de armata ucraineana.

La 12 mai, seful administratiei regionale militare Odesa, Serhii Bratciuk, a declarat ca marinarii ucraineni au avariat in apropiere de Insula Serpilor nava de logistica rusaeasca ‘Vsevolod Bobrov’.

Compania Maxar Technologies a aratat imagini din satelit ale Insulei Serpilor, rezultatele bombardamentelor si ale navei Serna, scufundata, potrivit LB.ua.

La 12 mai, satelitul a inregistrat o nava scufundata de tip Serna, langa care se afla o macara plutitoare. O drona ucraineana Bayraktar a distrus aceasta nava in data de 7 mai. O alta nava de acelasi tip se putea vedea in imagini in apropiere de macaraua plutitoare.

Serviciile secrete britanice considera ca atunci cand Rusia isi va consolida prezenta in insula si va desfasura acolo sisteme de aparare aeriana si rachete de croaziera, ea va controla strict partea de nord-est a Marii Negre.

Seful GUR, generalul Kirill Budanov a subliniat anterior ca Ucraina va lupta pentru Insula Serpilor atat cat va fi necesar.

Mai mult despre:

Comentarii: