Rusia a invitat-o pe Victoria Nuland la Moscova dar si-a dat seama ca-i pusese interdictie. Nuland a fost scoasa de pe lista neagra

externe

Rusia o va scoate de pe lista neagra cu persoane non-grata pe subsecretarul american de stat Victoria Nuland, astfel incat acesta sa poata efectua o vizita oficiala la Moscova, dupa ce Washingtonul a acceptat la randul sau sa revoce o interdictie similara pentru un cetatean rus, relateaza duminica Reuters, citata de Agerpres.

Victoria Nuland incepe luni o vizita de trei zile la Moscova, intr-o perioada de relatii incordate intre Rusia si SUA. Ea va avea intalniri cu responsabili rusi de rang inalt si va aborda chestiuni bilaterale, regionale si globale, potrivit Departamentului de Stat american.

”Ea a fost pe lista noastra cu sanctiuni, care inseamna ca o persoana nu poate trece frontiera” Rusiei, a declarat purtatoarea de cuvant a MAE rus, Maria Zaharova. ”Ei (SUA) au inclus reprezentanti rusi si experti de politica externa pe lista lor de sanctiuni. Asadar, in acest caz problema a fost solutionata pe baza paritara. Da, ea (Victoria Nuland) va veni in Rusia”, a mai spus Zaharova.

Purtatoarea de cuvant a MAE rus a clarificat mai tarziu intr-o declaratie acordata postului de radio Govorit Moskva ca un cetatean rus a fost scos de lista americana cu sanctiuni, fara a-i preciza numele.

Foto: DepositPhotos

Mai mult despre: ,

Comentarii: