Rusia a lansat azi-noapte atacuri aeriene masive asupra portului Odesa, drept represalii dupa bombardarea podului Kerci

externe

Rusia a lansat atacuri aeriene asupra orasului Odesa, la 24 de ore dupa atacul de pe podul din Crimeea. S-au auzit explozii in orasul Odesa din sudul Ucrainei marti dimineata, la aproximativ 24 de ore dupa un aparent atac ucrainean asupra podului din Crimeea care leaga peninsula anexata de Rusia. 

O echipa CNN aflata la fata locului a auzit sirenele de raid aerian in jurul orei locale 2 a.m. si a vazut apararea aeriana actionand in tot orasul, urmata de patru explozii mari.  Au fost vazute reflectoare venind din directia portului din Odesa. Echipa a surprins un obiect care cadea din cer in flacari.  Serhii Bratciuk, un purtator de cuvant al administratiei militare din Odesa, a declarat ca apararea aeriana ucraineana a respins atacul aerian rusesc.  „Odesa: Activitatea de lupta a apararii aeriene este in curs de desfasurare”, a declarat Bratciuk intr-o postare pe Telegram.

Oleh Kiper, seful administratiei militare din regiunea Odesa, a declarat ca Rusia a folosit drone. El i-a indemnat pe locuitori sa ramana in adaposturi pana la incetarea sirenelor de raid aerian.

Luni, un oficial ucrainean din domeniul securitatii a revendicat responsabilitatea Kievului pentru un atac asupra podului, o linie de aprovizionare vitala pentru efortul de razboi al Rusiei in Ucraina si un proiect personal al presedintelui Vladimir Putin.

Presedintele rus a calificat luni atacul drept un „atac terorist” si a promis ca Moscova va riposta.  La scurt timp dupa miezul noptii, ora locala, vicepremierul rus Marat Husnullin a declarat ca circulatia a fost reluata pe o banda pe pod.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: