Rusia a pierdut 15 tancuri si patru elicoptere intr-o singura zi in Ucraina. S-a dublat numarul rusilor care stau la frontiera cu Finlanda pentru a pleca din tara

externe

Rusia a pierdut peste 57.000 de militari in razboiul sau impotriva Ucrainei pana acum, a anuntat luni Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei. Militarii au mentionat ca doar duminica, Rusia a pierdut aproximativ 500 de oameni, plus 15 tancuri si patru elicoptere.

Fortele ruse au suferit cele mai mari pierderi pe fronturile din Kramatorsk si Donetk, precizeaza Pravda Ucraina.

Pierderile totale de lupta ale fortelor ruse intre 24 februarie si 26 septembrie 2022 sunt estimate a fi urmatoarele [cifrele din paranteze reprezinta cele mai recente pierderi – n.r.]:

Aproximativ 57 200 (+500) de militari
2 290 (+15) tancuri
4 857 (+25) vehicule blindate de lupta
1 369 (+1) sisteme de artilerie
330 (+2) sisteme de rachete cu lansare multipla
172 (+1) sisteme de aparare aeriana
260 (+1) aeronave cu aripa fixa
224 (+4) elicoptere
970 (+4) UAV operationale-tactice
241 (+0) rachete de croaziera
15 (+0) nave/ambarcatiuni
3711 (+10) vehicule si cisterne de combustibil
131 (+1) alte vehicule si echipamente

De asemenea, una dintre dronele care au atacat regiunea Odesa in noaptea de 25 septembrie a fost distrusa de apararea antiaeriana ucraineana.

In plus, apararea antiaeriana ucraineana a doborat o drona kamikaze Shahed-136 de fabricatie iraniana pe care rusii o foloseau pentru a ataca Mykolaiv pe 25 septembrie.

Citeste si: Disperati sa scape de front, tineri rusi incearca sa treaca ilegal granita in Kazahstan. Au fost prinsi de kazahi si culcati la pamant

Aproape 17.000 de rusi au trecut frontiera in Finlanda pe parcursul acestui weekend, cu 80% mai multi comparativ cu o saptamana mai devreme, au anuntat luni autoritatile finlandeze, in conditiile in care fluxul de intrari continua dupa anuntul de mobilizare generala din Rusia, relateaza Reuters.

Traficul de la frontiera s-a mai calmat in oarecare masura luni, ramanand insa mai ridicat decat in saptamanile anterioare, a declarat pentru Reuters capitanul Taneli Repo, din cadrul autoritatii finlandeze pentru granita sud-estica.

„Cozile sunt in continuare ceva mai lungi decat erau de obicei de la inceputul pandemiei”, a mentionat acesta.

Anuntul de miercurea trecuta al Rusiei privind prima mobilizare publica de dupa al doilea razboi mondial, pentru a-si intari pozitia precara in razboiul din Ucraina, a declansat o goana spre granite, arestarea de manifestanti si neliniste in randul populatiei, scrie Reuters.

Tineri rusi au declarat agentiei Reuters saptamana trecuta, dupa trecerea granitei in Finlanda la Vaalimaa, la circa trei ore de mers cu masina de Sankt Petersburg, al doilea cel mai mare oras rus, ca au plecat de teama de a fi luati la razboi.

Rusia califica actiunile sale din Ucraina drept „operatiune militara speciala”.

Guvernul Finlandei, preocupat ca aceasta sa nu devina o tara principala de tranzit, a afirmat vineri ca va impiedica zilele urmatoare intrarea rusilor cu vize turistice, dar se mai pot face exceptii din considerente umanitare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: