Rusia a recrutat sute de voluntari sarbi, care urmeaza sa fie trimisi pe fronturile din Ucraina

externe

mercenari, sarbi, voluntari, Ucraina, Rusia

Rusia recruteaza voluntari sarbi pe care ii gazduieste intr-o cladire de locuinte studentesti din suburbiile Moscovei, cu planuri de a forma o brigada sarba care sa lupte in Ucraina.

Potrivit unor surse BBC, sute de sarbi ar fi fost deja inrolati in Divizia 106 Aeropurtata, iar implicati in recrutarea unor noi voluntari ar fi mercenari cu state vechi, precum comandantul sarb Davor Savicici, care lupta in estul Ucrainei din 2014, Alexander „Chirurgul” Zaldostanov, liderul gruparii Lupii Noptii, si Marko Milosevici, fiul fostului presedinte al Iugoslaviei, Slobodan Milosevici.

Un intreg sistem a fost dezvoltat pentru acest proiect in regiunea Moscovei: strainii care sosesc in Rusia au fost cazati intr-o cladire temporara pentru studenti langa stadionul din Krasnogorsk; un notar special trebuie sa se ocupe de toate documentele lor.

Faptul ca mercenari sarbi participa la razboiul din Ucraina a fost confirmat la sfarsitul lunii august de Davor Savicici si de lunetistul sarb Dejan Berici in cadrul emisiunii Soloviov Live [emisiune prezentata de Vladimir Soloviov, un faimos propagandist rus].

Savicic a declarat ca batalionul sau se afla in zona aerodromului Hostomel de langa Kiev la inceputul razboiului, dupa care a fost transferat in regiunea Harkov si apoi in satul Bohorodicine, districtul Kramatorsk, regiunea Donetk.

Mercenariatul este considerat o infractiune penala in Serbia, astfel ca sarbii recrutati in armata rusa risca sa faca pana la 10 ani de inchisoare in tara lor.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: