Rusia a trimis trupe in Ucraina iar aici sunt dovezile. Cat de prosteste s-au dat de gol soldatii rusi

news

Un jurnalist american a reusit sa demonstreze foarte usor ca Vladimir Putin minte cand spune ca Rusia nu a trimis trupe in Ucraina. Jurnalistul a facut ceva foarte simplu: a urmarit ce posta pe retelele sociale un soldat rus, descoperind ca acesta si-a facut selfie-uri in Ucraina. Apoi a mers pe urmele lui.

Jurnalistul Simon Ostrovsky de la VOX a urmarit tot ce a postat soldatul rus Bato Dambaev. Foarte activ, rusul a pus imagini de pe tot traseul sau din estul indepartat al Rusiei, apoi de la o baza militara de langa granita ucraineana si pana la selfie-uri din interiorul Ucrainei.

In imaginea de mai jos, postata pe site-ul VK, o retea sociala similara cu Facebook, Dambaev apare intr-o baza de langa granita cu Ucraina, desi unitatea sa militara isi are amplasarea langa granita cu Mongolia. Jurnalistul s-a pozat in acelasi loc, pentru a demonstra unde s-a aflat rusul.

rus

Poza incriminatorie este aceasta, in care Dambaev apare in estul Ucrainei, in Debaltseve, unde sepratistii prorusi au obtinut o importanta victorie impotriva fortelor ucrainene. Jurnalistul a mers pana acolo pentru a demonstra, inca o data, unde s-a aflat soldatul rus.

rus2

Intr-un interviu difuzat de BBC in martie, un rebel prorus a declarat ca batalia de la Debaltseve a fost castigata cu ajutorul unei unitati de tancuri rusesti venita din Buriatia, aflata in estul Rusiei. Bato Dambaev este din Buriatia, iar fotografiile postate pe reteaua sociala il arata la antrenamente in acea zona.

Jurnalistul a mers pana acasa la Dambaev, in estul Rusiei, pentru a-l intreba daca a luptat in Ucraina. Foarte panicat, Dambaev a negat totul, nu a recunoscut nici macar fotografiile pe care le-a postat pe VK.

Toata aceasta poveste realizata de VOX a fost transpusa de Simon Ostrovsky intr-un film care poate fi vizionat mai jos.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: