Rusia aduce in Ucraina peste 16.000 de mercenari din Libia, enclava Nagorno-Karabah, Serbia si Siria. Cu cat vor fi platiti

externe

Rusia antreneaza si se pregateste sa aduca mercenari libieni, sarbi si din Nagorno-Karabah pentru a lupta in Ucraina, pe langa mercenarii sirieni pe care ii inroleaza deja, au afirmat duminica, in comunicate separate, Directia principala de informatii a Ministerului Apararii din Ucraina (GUR) si Statul Major General al Fortelor Armate ucrainene, informeaza Jerusalem Post.

„In scopul refacerii urgente a pierderilor trupelor de ocupatie ale fortelor armate ruse ale Federatiei Ruse, exista un contingent ‘pasnic’ care vine din Nagorno-Karabah (Azerbaidjan) in Ucraina”, se arata intr-un comunicat al Fortele Armate ucrainene. „De asemenea, conform informatiilor disponibile, este implicat un numar mare de militanti din alte tari (Siria, Serbia)”.

„De asemenea, s-a confirmat informatia privind antrenarea de catre Rusia a mercenarilor din Libia pentru a se angaja in ostilitati in Ucraina”, a afirmat Directia de informatii ucrainene.

Serviciile de informatii ucrainene anunta ca Rusia a deschis 14 centre de recrutare a mercenarilor in Damasc, Alep, Hamma, Raqqa si Deir ez-Zor. Dupa antrenament, se asteapta ca mercenarii sa fie transportati prin bazele aeriene Khmeimimim si apoi Chkalovsky cu doua aeronave Tu-134 si una Tu-154.

Rusia plateste mercenarilor straini un salariu lunar de 300-600 de dolari pentru a lupta.

„Se asteapta ca sirienii sa foloseasca artilerie grea si arme de lunetisti impotriva ucrainenilor”, a declarat Directia de informatii.

Vineri, presedintele rus Vladimir Putin a dat unda verde pentru pana la 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu.

„Ii cunoastem pe multi dintre [acesti voluntari], au ajutat in lupta impotriva ISIS in ultimii 10 ani”, a declarat ministrul Apararii, Serghei Soigu, la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, potrivit TASS. „Daca vedeti ca exista acesti oameni care vor din proprie initiativa, nu pentru bani, sa vina sa ajute oamenii care traiesc in Donbas, atunci trebuie sa le dam ceea ce isi doresc si sa ii ajutam sa ajunga in zona de conflict”, a spus Putin.

Marti, s-a mai afirmat ca Rusia ar fi angajat mercenari rusi de la compania militara privata Wagner.

„Rusia efectueaza o mobilizare sub acoperire, le-a interzis luptatorilor sa rezilieze contractele si intentioneaza sa transfere pana la o mie de militanti de la compania militara privata ‘Liga’, fosta Wagner, la Kiev”, a sustinut Ministerul Apararii din Ucraina.

Ucraina a recrutat, de asemenea, luptatori straini in timpul razboiului.

Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei a declarat luni ca 20.000 de luptatori straini au solicitat deja sa se inroleze in legiunea straina. GUR a precizat ca voluntarii proveneau din 52 de tari diferite si erau „in mare parte luptatori experimentati care au participat la numeroase campanii de mentinere a pacii in intreaga lume”.

Ministerul ucrainean al Apararii a lansat sambata trecuta, in noaptea de sambata spre duminica, un site web pentru a-i indruma pe luptatorii straini sa se inroleze in Legiunea Internationala de Aparare a Ucrainei.

O unitate de forte speciale de luptatori straini, separata de Legiunea Internationala de Aparare a Ucrainei, a fost anuntata luni de catre directia de informatii.

Unitatea de forte speciale, deocamdata nenominalizata de Ministerul Apararii, este deja operationala si se afla in lupta cu fortele rusesti, a afirmat ministerul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: