Rusia, anunt amenintator: „Controlam in TOTALITATE bazinul Marii Negre”. Ce armament au dislocat rusii in zona

externe

Flota Rusa controleaza in totalitate Bazinul Marii Negre, a declarat comandantul Statului Major al Fortelor Armate ale Federatiei Ruse, generalul de armata Valerii Gherasimov, dupa reuniunea de analiza a rezultatelor manevrelor “Caucaz-2016”, transmite agentia de presa “Interfax AVN”.

Potrivit acestuia, Flota Marii Negre este capabila sa distruga inamicii potentiali deja din stadiul in care acestia se pun in miscare din porturile de dislocare. Pentru aceasta, Flota Marii Negre detine tot ceea ce este necesar, a mai spus generalul. Mijloace de identificare a tintelor, care acopera o arie de pana la 500 Km, precum si mijloace de distrugere. Doar complexul de rachete „Bastion” identifica si loveste tinte care se afla la 350 km departare, putand sa atinga si zona Bosforului. „In afara acestora avem rachetele subacvatice Kalibr, aviatia marina, aviatia strategica si asa mai departe”, a subliniat generalul.

Potrivit lui Gherasimov, desantul inamicului potential, nu trebuie sa ajunga pe Tarmul Crimeii, de oriunde ar veni. Flota Marii Negre trebuie sa fie capabila, si a aratat ca este, a mai spus el, ca poate distruge desantul inamic „chiar si atunci cand acesta se afla in miscare, in porturile de dislocare”.

Oficialul militar rus a mai spus ca Flota Marii Negre „lasa astazi o impresie buna„. „Cu cativa ani in urma, capacitatile de lupta ale acesteia contrastau puternic cu acelea ale Flotei Turciei, care spunea ca este aproape stapanul absolut al Marii Negre. Acum lucrurile stau altfel”, a mai spus generalul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: