Categories: actualitate

Rusia anunta ca va bombarda Kievul. Sirenele urla intruna in capitala Ucrainei, iata ce a filmat un jurnalist roman

Rusia va lovi la Kiev locatii apartinand serviciului de securitate al Ucrainei si unei unitati de operatiuni speciale, a avertizat marti Ministerul Apararii rus, potrivit agentiilor TASS si RIA, citate de Reuters.

Obiectivul raidurilor este de a preveni ”atacuri informationale” la adresa Rusiei, adauga ministerul rus, indemnandu-i pe cei aflati in apropierea respectivelor locatii sa paraseasca zona.

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a anuntat marti ca protectia capitalei tarii, Kiev, este „prioritatea cheie” pentru stat.

„Harkov si Kiev sunt in prezent cele mai importante tinte pentru Rusia. Teroarea este menita sa ne franga. Pentru a ne frange rezistenta. Se indreapta spre capitala noastra, precum si spre Harkov”, a declarat el intr-un mesaj pe Facebook marti.

„Prin urmare, apararea capitalei este astazi prioritatea cheie pentru stat”, a spus Zelensky.

„Kievul este special. Daca vom proteja Kievul, vom proteja statul. Acesta este inima tarii noastre. Si trebuie sa continue sa bata. Si va continua sa bata, astfel incat viata sa triumfe”, a mai scris presedintele.

In mesajul sau catre ucraineni, Zelensky a descris, de asemenea, atacul de marti din piata centrala din Harkov drept un act de teroare.

„Aceasta este teroare impotriva orasului, este teroare impotriva Harkovului, teroare impotriva Ucrainei. Nu a existat nicio tinta militara in piata. Racheta asupra pietei centrale este o teroare directa. Nimeni nu va ierta. Nimeni nu va uita. Aceasta lovitura asupra Harkovului este o crima de razboi”, a declarat Zelensky.

„Facem apel la toate tarile lumii sa raspunda imediat si eficient la aceasta tactica criminala a agresorului si sa declare ca Rusia comite terorism de stat. Cerem responsabilitatea deplina a teroristilor in instantele internationale”, a declarat Zelensky.

Fortele ruse au taiat accesul armatei ucrainene la Marea Azov, la nord de Marea Neagra, a informat marti agentia de presa TASS, preluata de Reuters, citand Ministerul Apararii de la Moscova.

Fortele separatistilor prorusi din estul Ucrainei „au ajuns la granitele provinciei Donetk a Ucrainei si s-au alaturat trupelor Federatiei Ruse, care au luat sub control zonele ucrainene de-a lungul Marii Azov”, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Igor Konasenkov, citat de agentia RIA Novosti.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Premiera in justitie: Curtea Suprema de Casatie din Italia ii interzice unui barbat sa mai cheltuiasca prea multi bani cu amanta romanca

Un caz unic in analele justitiei italiene, petrecut la Ferrara, a ajuns in atentia Curtii…

7 minute ago

Axa Raului: China aplauda atacul Iranului asupra Israelului drept „un exercitiu de autoaparare”

Guvernul chinez considera atacul Iranului asupra Israelului ar fi fost un "exercitiu al dreptului la…

22 de minute ago

Presedintele filipinez Ferdinand Marcos Jr cedeaza in fata Chinei, refuzand sa mai ofere Statelor Unite acces la la multe baza militare din tara

Presedintele filipinez Ferdinand Marcos Jr a declarat luni ca administratia sa nu are niciun plan…

38 de minute ago

Ca la rusi, la nimenea: invinse pe teren, voleibalistele de la Dinamo Moscova si-au acuzat adversarele ca ar fi facut „propaganda LGBT” in timpul meciului

Pe site-ul echipei de volei feminin Dinamo Moscova, care a pierdut in fata rivalelor de…

52 de minute ago

Un barbat din Turcia a aflat ca nevasta il insala dupa ce papagalii sai au inceput sa repete in continuu „Sotul meu nu-i acasa, vino”

Un caz neobisnuit de infidelitate a iesit la iveala in Turcia, unde un barbat a…

O oră ago

Guvernul olandez va oferi Ucrainei un ajutor suplimentar de 4,4 miliarde de euro pana in 2026

In cadrul revizuirii bugetului de primavara, publicata la 15 aprilie, guvernul olandez si-a confirmat intentia…

O oră ago