Rusia anunta ca vrea sa construiasca cu India tancuri, avioane de generatia a 5-a si submarine de ultima generatie

externe

Rusia a anuntat ca doreste sa construiasca urmatoarea generatie de vehicule blindate si submarine in colaborare cu India. Intre timp, un al doilea de rachete de aparare antiaeriana S-400 Triumf urmeaza sa fie livrat de Rusia in India.  

„Se lucreaza in prezent la organizarea productiei de pusti de asalt AK-203 in India, a caror productie in serie ar trebui sa inceapa la sfarsitul anului 2022-inceputul anului 2023. Implementarea contractelor pentru constructia fregatelor din cadrul Proiectului 11356 in Rusia si India decurge, de asemenea, conform planului. Situatia geopolitica actuala nu a afectat in mod semnificativ indeplinirea obligatiilor noastre”, a declarat Seful Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnica Militara din Rusia (FSMTC), Dmitri Sugaev, citat de theprint.in.

Seful FSMTC, care se ocupa de toate afacerile legate de domeniul militar si de cooperarea comerciala cu alte tari, a declarat ca Federatia Rusa ofera in mod traditional Indiei modele de ultima generatie de arme si echipamente militare.

„Rusia este singura tara care se angajeaza intr-o cooperare pe scara larga cu India in domeniul tehnologiilor militare sofisticate, inclusiv in ceea ce priveste transferul de know-how catre partenerii indieni. Pe parcursul a mai mult de 60 de ani de cooperare tehnico-militara, tarile noastre au implementat, de fapt, principiul ‘Produs in India'”, a spus el.

Sugaev a spus ca in toti acesti ani – cu ajutorul URSS si, ulterior, al Rusiei – in India au fost create sute de intreprinderi si facilitati pentru productia militara, „care in prezent constituie baza sectorului indian al apararii”.

„Cu ajutorul nostru, zeci de tipuri de produse militare de inalta tehnologie sunt produse in India. Stadiul actual al relatiilor noastre in acest domeniu de cooperare se distinge prin dorinta Indiei de a accelera dezvoltarea complexului sau militar-industrial national, de a reduce dependenta de importurile de produse militare si de a se alatura randurilor celor mai importanti exportatori de armament din lume. Sustinem aceasta dorinta si suntem pregatiti pentru cooperare industriala, cautand proiecte comune care, pe de o parte, ar fi benefice pentru intreprinderile ruse si indiene, iar pe de alta parte, ar asigura ca relatiile noastre ating un nou nivel de parteneriat tehnologic”, a declarat el.

Sugaev a adaugat ca partea rusa este pregatita pentru cooperare si a prezentat deja propuneri privind dezvoltarea si productia comuna a unor tipuri moderne de echipamente militare.

Intrebat care sunt acestea, el a raspuns: „Un viitor tanc de lupta principal, un vehicul de lupta de infanterie, avioane de generatia a cincea, submarine diesel-electrice si alte tipuri de arme moderne”.

„Inca o data, vreau sa subliniez ca Rusia este pregatita pentru cea mai larga cooperare tehnologica, spre deosebire de asa-numitii ‘parteneri’ occidentali, care promit multe, dar care, de fapt, nu sunt foarte dornici sa impartaseasca tehnologii avansate cu India”, a adaugat oficialul rus.

El a spus ca cooperarea tehnico-militara dintre Rusia si India nu are analogii in lume.

Shiugaev a remarcat ca multe tari planuiesc astazi sa isi creeze propria productie militara prin transferul de tehnologie si achizitionarea de competente.

El a spus ca atat India, cat si Rusia au potentialul de a construi o cooperare reciproc avantajoasa in ceea ce priveste furnizarea de arme si echipamente militare.

Toate tipurile de echipamente militare de productie rusa sunt reprezentate pe scara larga in fortele armate indiene – terestre, maritime, de aviatie si de aparare aeriana.

„Toate produsele militare de fabricatie rusa furnizate pentru export au un potential de modernizare prevazut, iar echipamentele livrate Indiei nu fac exceptie. Pe langa modernizare, exista si alte domenii de cooperare intre tarile noastre, cum ar fi crearea de conditii pentru intretinerea armelor si echipamentelor livrate in India, precum si producerea in comun a diferitelor tipuri de echipamente si arme pentru vanzarea in tari terte”, a declarat Shiugaev.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: