„Rusia ar putea folosi ARME ATOMICE impotriva europenilor” – Avertisment al unor experti britanici

news

Chatham House, un prestigios think-tank din Marea Britanie, dedicat politicii externe, lanseaza un avertisment serios in legatura cu intentiile de viitor ale Rusiei, solicitand Vestului sa actioneze impotriva lui Putin.

Chatham House considera ca razboiul din Ucraina este un „factor definitoriu” pentru viitorul securitatii Europei si sugereaza ca Moscova ar putea folosi arme nucleare tactice impotriva europenilor.

„Daca ceva este considerat inacceptabil de catre oficialii occidentali asta nu inseamna ca pentru Rusia nu este o optiune viabila”, se arata intr-un raport al organizatiei.

Printre autorii raportului se numara doi fosti ambasadori la Moscova, Sir Roderic Lyne si Sir Andrew Wood, care atrag atentia ca liderii occidentali nu sunt capabili sa vada consecintele crizei din Ucraina, acestia fiind acuzati de „amnezie colectiva”.

„Putin a fost incurajat in actiunile sale ambitioase de reactiile slabe si neconvingatoare ale Vestului. Kremlinul simte lipsa vointei Europei de a plati pretul necesar pentru a-si apara principiile”, se mai spune in raport, citat de express.co.uk.

Autorii atrag atentia asupra esecului europenilor de a oferi sprijin concret Ucrainei, ale carei forte „sunt insuficient inarmate si intr-un numar insuficient”.

„Conflictul din Ucraina este un factor determinant pentru viitorul securitatii din Europa. Poate ca Rusia are un interes mai mare in Ucraina. Insa Vestul are un interes si mai mare pentru a pastra ordinea rezultata in urma Razboiului Rece. Daca aceasta se destrama, este de asteptat ca si NATO si UE sa intre in colaps”, subliniaza expertii britanici.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: