Rusia are un nou INAMIC la granite: „INARMAM jumatate de milion de oameni”

externe

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a declarat miercuri ca este gata sa inarmeze o jumatate de milion de belarusi „in cazul in care situatia se va agrava”, o declaratie ce intervine in contextul regional actual provocat de conflictul din Ucraina.

„Trebuie sa fiti linistiti: in cazul agravarii situatiei, avem planuri de a inarma 500.000 de belarusi. Este o forta suficienta pentru a contracara orice intentii”, a afirmat presedintele fostei republici sovietice cu o populatie de 9,5 milioane locuitori, intr-un mesaj adresat poporului belarus si Adunarii Nationale (parlamentul) de la Minsk, dupa cum relateaza Unian.

Aceste declaratii survin dupa o serie de afirmatii similare facute in ultima vreme de Aleksandr Lukasenko pe acest subiect. In urma cu doua saptamani, presedintele Lukasenko declara ca Republica Belarus este o tara pasnica ce nu vrea sa fie in conflict cu nimeni, dar ca este gata sa raspunda in mod adecvat in cazul in care va exista un dusman. „Noi nu vrem sa ne batem, insa, daca cineva va dori, il vom intampina cu demnitate. Dar, deocamdata, nu avem astfel de dusmani”, afirma Lusakenko, dupa cum scria Unian.

In acelasi timp, intr-un interviu acordat la inceputul acestei luni pentru Bloomberg, Aleksandr Lukasenko sublinia ca Belarus ‘nu va fi niciodata in conflict cu Rusia’, dar ca tara sa nu va fi niciodata parte a Federatiei Ruse.

”In Rusia exista multi politicieni care gandesc in stil imperialist si care vad Belarusul doar ca pe o regiune nord-vestica (a Federatiei Ruse). La aceasta, noi raspundem foarte clar: nu vom fi o regiune nord-vestica (a Rusiei)”, afirma liderul de la Minsk in interviul mentionat, noteaza agerpres.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: