Rusia ataca disperata si fara rost la Bahmut si Soledar. Armata Ucrainei: „12 atacuri au fost respinse intr-o singura zi” – Video

externe

Guvernul ucrainean informeaza ca se duc lupte grele la Bahmut si Soledar, doua orase din Donetk, in estul tarii, in timp ce seful administratiei militare ucrainene din aceasta regiune spune ca tirurile ruse sunt intr-atat de intense, incat pare ca inamicul vrea „sa stearga orase (intregi) de pe fata pamantului pentru ca nu poate sparge apararea fortelor ucrainene”, relateaza agentiile de presa DPA si Unian, citate de Agerpres.

„Douasprezece atacuri” au fost respinse intr-o singura zi, a declarat miercuri la televiziunea publica ministrul adjunct al apararii, Hanna Maliar.

Fortele ucrainene raspund prin contraatac de fiecare data cand trupele ruse inainteaza, a explicat ea.

Directia Bahmut ramane una dintre cele mai tensionate la ora actuala, iar orasul este grav avariat, completeaza seful administratiei militare ucrainene din regiunea Donetk, Pavlo Kirilenko. Schimburile de focuri de de pe linia frontului continua practic 24 de ore din 24, spune el.

„Nu mai exista o casa in picioare in Avdiivka, Mariinka, Krasnogorovka. Asezarea Selidovskaia este si ea sub tiruri continue. Inamicul utilizeaza toate tipurile de arme, de la artileria grea si cu raza lunga de actiune pana la sistemele de lansare cu rachete multiple”, a declarat Kirilenko intr-o interventie, joi, la televiziunea publica.

Atunci cand artileria nu ajunge tintele, fortele ruse recurg la rachete de croaziera si la sistemele de rachete antiaeriene S-300, indica oficialul ucrainean, citat de Unian.

Kirilenko a subliniat ca „inamicul trage peste tot, scopul sau este de a sterge orasele (ucrainene) de pe fata pamantului pentru ca nu poate sparge apararea fortelor noastre”.

Rusia continua sa atace infrastructura civila in mai multe regiuni ale tarii cu rachete si drone iraniene, informeaza la randul sau Statului Major ucrainean.

Autoritatile ucrainene din regiunea Harkov (nord-est) au comunicat ca cinci femei si doi barbati au fost raniti in urma atacurilor din cursul zilei de marti. Patru imobile de locuit particulare, doua blocuri turn si un magazin au fost, de asemenea, avariate de tirurile artileriei ruse, conform acestora.

Toate aceste informatii nu au putut fi verificate in mod independent, noteaza DPA.

Rusia vizeaza in special infrastructura energetica a Ucrainei. Mai multe centrale electrice au fost afectate, iar intreruperi de energie electrica au loc in fiecare zi pe intreg teritoriul tarii.

Alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta miercuri pentru o vreme in regiunea Kiev ca masura de precautie, a anuntat compania energetica Ukrenerho.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: