externe

Rusia avertizeaza ca va ataca tinte britanice daca Ucraina va folosi arme britanice pentru a lovi pe teritoriul rusesc

Moscova a lansat un avertisment dur, declarand ca va viza tinte britanice daca Ucraina va folosi arme britanice pentru a lovi teritoriul rusesc, a declarat Maria Zaharova, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, relateaza Reuters.

Zaharova a precizat ca obiectivele britanice, atat in Ucraina, cat si in afara acesteia, ar putea fi atacate in astfel de circumstante. Aceasta reitereaza avertismentul anterior al Moscovei, emis dupa ce ministrul britanic de externe David Cameron a remarcat ca Ucraina are dreptul de a folosi arme britanice pentru a lovi tinte rusesti.

Rusia a raspuns cu furie la declaratia lui Cameron, citand-o ca fiind unul dintre motivele pentru care a efectuat exercitii de simulare a rachetelor nucleare tactice la inceputul acestei luni.

Referindu-se la posibila aderare a Ucrainei si a Republicii Moldova la Uniunea Europeana, ea a precizat ca o astfel de miscare ar insemna continuarea extinderii NATO spre est.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Recent Posts

Inca un accident de tren in India, un tren de marfa s-a ciocnit cu unul de pasageri. Cel putin 8 morti, zeci de raniti – Video

Cel putin opt persoane au fost ucise si zeci de alte persoane au fost ranite…

6 minute ago

Perchezitii la seful Politiei Cluj, dosar de fapte de coruptie. El este nepotul lui Ioan Rus, fost ministru de Interne

Luni dimineata au loc perchezitii in birourile IPJ Cluj, fiind vizata si politia rutiera. Este…

O oră ago