Rusia avertizeaza ca un razboi nuclear cu Occidentul este IMINENT: „Schizofrenicii din SUA isi pregatesc armele atomice pentru Moscova”

externe

Guvernul rus a lansat un amplu exercitiu de aparare civila in intreaga tara pentru a se asigura ca cetatenii sunt pregatiti in eventualitatea unui atac nuclear, chimic si biologic din partea Occidentelui, informeaza The Independent.

Pe fondul amplificarii tensiunilor dintre Rusia si SUA privind situatia din Siria, postul de televiziune al Ministerului Aparararii de la Moscova, Zvezda TV, a anuntat saptamana trecuta ca „schizofrenicii din America isi pregatesc armele nucleare pentru a ataca Moscova”.

Exercitiul de aparare civila va dura trei zile si va implica peste 200.000 de angajati din serviciile de urgenta si 40 de milioane de civili.

screen-shot-2016-10-07-at-14-36-54

Ministerul pentru Aparare Civila si Situatii de Urgenta a anuntat ca in cadrul exercitiului vor fi „repetate actiunile de protectie a personalului si populatiei in cazul expunerii la radiatii, atacuri chimice si biologice”. „Unitatile de reactie vor amplasa centre de monitorizare a radiatiilor si puncte sanitare in zonele de urgenta”, se mai afirma pe site-ul ministerului.

Relatiile dintre Rusia si Occident contina sa se deterioreze dupa ce Vladimir Putin a suspendat un acord cu Statele Unite privind privind eliminarea plutoniului folosit in scopuri militare.

Acordul, care a fost semnat in 2000 si a intrat in vigoare in 2010, a fost suspendat ca urmare a ‘aparitiei unei amenintari la adresa stabilitatii strategice si ca rezultat al unor actiuni neprietenoase ale SUA fata de Federatia Rusa’, se arata in preambulul decretului.

Seful Pentagonului, Ashton Carter, a criticat lunea trecuta investitiile Rusiei in „noile arme nucleare” si a acuzat Rusia de un „dans al razboiului” in ceea ce priveste domeniul nuclear.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: